Android klienta veidošana Open Wonderland videi - Plociņš, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā pamatota nepieciešamība izveidot uz Android operētājsistēmas bāzētu Open Wonderland vides klientu. Ikdienā viedtālruņus iespējams izmantot kā paplašinātās realitātes rīkus, bet izveidojot virtuālās pasaules klientu, parādītos iespēja paplašināt starprealitātes iespējas. Open Wonderland ir Java atvērta pirmkoda rīkkopa 3D virtuālo pasauļu veidošanai un arī sadarbībai. Open Wonderland jau sākotnēji bija iecerēta kā konfidenciāla platforma grupas darbam, tāpēc izmantojama arī veselības aprūpē. Konfidencialitāte nepieciešama vairumā e-veselības projektu ietvaros. Darba gaitā autors iepazinās ar Open Wonderland vēsturi, uzbūvi un attīstības tendencēm, kā arī ar eksistējošo moduļu klāstu un to veidošanas metodēm. Izveidots Android klienta prototips Open Wonderland videi, bet izvēlētās ierīces grafiskās sistēmas jauda nav pietiekama pilnvērtīga klienta uzturēšanai. Darba nobeigumā tiek formulēti ieteikumi iespējamiem citiem darbiem šajā virzienā.

Title: Android based client module creation for environment of Open Wonderland. This Work justified need to create the Android OS based client for Open Wonderland enviroment. Everyday smartphones can be used as tools for augmented reality, but creating a virtual world client, appear able to extend interreality options. Open Wonderland is a Java open-source toolkit for building 3D virtual worlds and the co-operation. Open Wonderland originally was conceived as a confidential platform for group work, so the use of e-health. Confidentiality required in most e-health projects. As work progresses, the author became acquainted with Open Wonderland history, structure and trends, as well as the existing range of modules and their methods. It had built up Android based client prototype for Open Wonderland environment, but the selected device’s graphics system capacity is insufficient to maintain full client. The summary formulated of the recommendations in the potential for other work in this direction.
Android based client module creation for environment of Open Wonderland
Keywords: Datorzinātne