Šerloka Holmsa tēls angļu un krievu kinokritikā (atsauksmes par seriālu “Šerloks”, 2010.-2017.) - Valters, Ņikita (Latvijas Universitāte, 2019)
Darbs ir veltīts Šerloka Holmsa tēla izpētei mūsdienu krievu un angļu kinokritikā. Darba teorētiskajā daļā tiek atklāts tēla jēdziens, dots īss ieskats kinokritikas attīstībā. Darba autors velta uzmanību arī jautājumam par Artūra Konana Doila darbu parādīšanos Krievijā. Darba praktiskajā daļā veikta salīdzinoša Šerloka Holmsa tēla (“Šerloks”, 2010.-2017.) analīze krievu un angļu kinokritikā. Darbs var interesēt filologus, kas nodarbojas ar kritikas un ekranizāciju izpēti, kā arī tos, kam ir tuvs detektīva žanrs.

The bachelor paper is devoted to a comparative study of the image of Sherlock Holmes in modern Russian and English film criticism. The theoretical part of the bachelor paper is devoted to the overview of the concept of “image”, and also presents a short history of the emergence of film criticism and the appearance of literary texts about Sherlock Holmes in Russia. The practical part of the bachelor paper offers a comparative analysis of the image of Sherlock Holmes (TV series “Sherlock”, 2010-2017), presented in contemporary English and Russian film criticism. The bachelor paper may be of interest to people studying literary film criticism, English and Russian culture, the genre of film adaptation, as well as to those interested in the genre of the detective story and, in particular, in the literary texts about Sherlock Holmes.
The Image of Sherlock Holmes in English and Russian Film Criticism: TV Series “Sherlock” (2010-2017)
Keywords: Valodniecība; Kinokritika; Tēls; Detektīvs; Ekranizācija; Salīdzināmais aspekts