Invalīdu nodarbinātība un cilvēks ar invaliditāti darba tiesiskajās attiecībās - Štāle, Renāte (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā tiek analizēta invalīdu nodarbinātības problemātika un pašreizējais normatīvais regulējums, kas regulē šo jomu Latvijas Republikā. Savā darbā autore analizē Latvijā spēkā esošos normatīvos aktus, salīdzinot tos ar citu pasaules valstu praksi. Darba mērķis ir noskaidrot, kāpēc mainoties un attīstoties valsts ekonomiskai situācijai un darba tirgum, Latvijā joprojām ir procentuāli mazs strādājošo invalīdu skaits. Autore plaši analizē Darba likuma normas un tajā paredzēto regulējumu darbiniekiem ar invaliditāti. Veiktās analīzes rezultātā, autore akcentē cilvēku ar invaliditāti nodarbinātības problemātiskos aspektus un dod priekšlikumus virknei nepieciešamām izmaiņām Latvijas normatīvajos aktos.

Authoress in this work analyzes invalid person’s unemployment problems which affect employee with disability in Latvia. Authoress emphasize that, in spite of the situation in labour market in Latvia has changed considerably and today are many labour supply offers, Latvia has a huge number of unemployed person’s with disability. Authoress analyses current situation in Latvia’s laws and regulations with employment and come to conclusion that has a many laws and standards witch should be adopted or changed today. Authoress in his work analyses Latvian Labour law and its regulation which consider employees with disability and defines many problems in existing regulation. Author describes mentioned problems and gives propositions how situation should be revise and change.
Invalid Person Problems in Labor Law
Keywords: Juridiskā zinātne