Jauno uzņēmumu darbības finansešana - Rutkovska, Jana (Latvijas Universitāte, 2015)
Latvijas ekonomika, kura šobrīd ir atkopusies pēc piedzīvotās pasaules ekonomiskās krīzes, cenšas savu ekonomiku nostabilizēt. Viens no veidiem kā uzlabot tautsaimniecības nozari ir dibināt jaunus uzņēmumus. Pētījuma mērķis ir, pamatojoties uz teorētiskajām atziņām un empīriskajiem pētījumiem jauno uzņēmumu darbības finansēšanas veidiem, identificēt nozīmīgākos finansēšanas avotus un izstrādāt priekšlikumus. Iegūtie rezultāti liecina, ka jaunie uzņēmēji cenšas savu kapitālu veidot no pašu uzkrātajiem līdzekļiem. Jaunie uzņēmēji tikai lielas nepieciešamības gadījumā izmanto kādu no kreditēšanas iespējām vai finansējuma avotu piesaisti, kas Latvijā tiek piedāvāti diezgan plaši. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām un deviņām apakšnodaļām, iekļaujot deviņpadsmit tabulas un piecus attēlus.

The Latvian economy which is now recovered after the world economic crisis is trying to stabilisation of the economy. Another option is to improve the economic sector is found new businesses. The aim of the study is based on the theoretical knowledge, empirical studies and new busines smajor ways of financing, identify financing sources and develop proposals. According to obtained the results their capital new entrepreneurs are the same only if accrued funds and in the case of credit facilities or use the sources of financing, which is offered in Latvia quite widely. The work consists of three chapters and the nine subdivisions, including nineteen tables and five images.
The financig of new company
Keywords: Ekonomika; atbalsta programmas; finansēšanas piesaiste; jaunie uzņēmēji; kreditēšana