Stratēģiskā plānošana Rīgas "X" vidusskolā. - Melne, Vija (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darba tēma ir „Stratēģiskā plānošana Rīgas „X” vidusskolā”. Darba mērķis ir veikt konkrētas vispārizglītojošas vidusskolas darbības stipro un vājo pušu, iespēju un draudu analīzi ar nolūku veidot pamatu stratēģiskā plāna izstrādei. Darba teorētiskajā daļā analizēti teorētiskie pētījumi un citi literatūras avoti par stratēģisko plānošanu, stratēģiskā plāna sagatavošanu, saturu un veidiem. Pētīti stratēģiskās plānošanas teorētiskie aspekti, apskatītas vairākas stratēģijas jēdziena definīcijas, analizētas vairāku pazīstamu stratēģijas pētnieku teorijas par stratēģijas nozīmi organizācijas vadībā. Praktiskajā daļā veikts pētījums par konkrētas izglītības iestādes stiprajām un vājajām pusēm. Pētījuma rezultāti tiks atspoguļoti skolas attīstības plānā. Salīdzināti skolēnu un vecāku viedokļi par Rīgas ”X” vidusskolu.

The topic of the master's thesis is "Strategic planning at Riga " X "Secondary school". The aim of the work is to analyse strengths, weaknesses, opportunities and threats of a concrete school in Riga with an aim to create basis for development of strategic plan. In the theoretical part of the thesis theoretical research and other sources about strategic planning, preparation, content and forms of strategic plan are analysed. Theoretical aspects of strategical planning are researched, several definitions of strategy are analysed, as well as theories on meaning as strategy in organisation’s management from several known strategy researchers are looked upon. In the practical part of the thesis the strengths and weaknesses of a specific school are researched. Pupils' and parents' opinions about strengths and weaknesses are compared.
Strategic planning at Riga Secondary school “X”.
Keywords: Izglītības vadība