Juridiskai personai nodarītā personiskā kaitējuma atlīdzība administratīvajā procesā - Priekulis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot, vai Latvijas Republikā privāto tiesību juridiskai personai tiek nodrošinātas efektīvas tiesības uz atbilstīgu atlīdzinājumu par personisko kaitējumu administratīvajā procesā. Lai sasniegtu bakalaura darba mērķi, tika veikta padziļināta juridiskās literatūras, normatīvo aktu, nacionālo, ārvalstu un pārnacionālo tiesu prakses, kā arī Saeimas stenogrammu un citu valstu parlamentu un tieslietu ministriju vēstuļu izpēte. Darbā tika izvērtētas ne tikai privāto tiesību juridiskās personas tiesības uz atbilstīgu atlīdzinājumu par personisko kaitējumu, bet arī vispārīgi tiesības uz atbilstīgu atlīdzinājumu par nepamatotu tiesību aizskārumu. Darba autors secināja, ka administratīvajā procesā netiek efektīvi nodrošinātas privāto tiesību juridiskās personas tiesības uz atbilstīgu atlīdzinājumu par personisko kaitējumu, jo tiek nepareizi noteikts tā tiesiskais pamats un noteikts, ka tas pierādāms ar APL atrodamiem pierādīšanas līdzekļiem.

The aim of the bachelor thesis is to determine, whether effective rights to adequate compensation in administrative process in the Republic of Latvia are ensured to legal private persons. In order to achieve the aim, a deep research of legal literature, law, national, foreign and supranational case law, as well as transcripts of Saeima and letters of other country parliaments and ministries of justice. In this thesis not only legal private person’s rights to adequate compensation for personal injury were examined, but also rights to adequate compensation for unjustified infringement of the rights in general. The author of this thesis mainly established that legal persons rights to adequate compensation for personal injury are not effectively ensured, because legal basis of adequate compensation for personal injury is improperly set and it has to be proved with evidentiary means stipulated by Administrative procedure law.
Compensation of non-pecuniary loss of legal person in administrative process
Keywords: Juridiskā zinātne