Svētku un notikumu kalendāra - lietotnes "Reminder to celebrate" izstrāde Android ierīcēm - Babre, Zeltīte (Latvijas Universitāte, 2016)
Mūsdienās cilvēks nevar iedomāties savu dzīvi bez telefona vai planšetdatora, vai abiem kopā, un kāpēc gan to neizmatot, lai palīdzētu cilvēkam tikt galā ar lielo informācijas daudzumu, ar kuru saskaras, dien dienā, atgādinot par gaidāmajiem notikumiem. Tādā veidā, kvalifikācijas darba ietvaros, tika nostādīts mērķis - izstrādāt projektu - Android lietotni “Reminder to celebrate”, kas neļaus aizmirst par draugu un arī savām īpašajām dienām. Lietotnes uzdevums ir sūtīt atgādinājumus par kontaktu dzimšanas dienām, vārda dienām, kā arī lietotāja personīgajiem notikumiem un Latvijas svētkiem, tieši tajā laikā, kad lietotājs to vēlas. Lai lietotne būtu noderīga katru dienu, tā pilda vēl vienu uzdevumu - katru dienu atgādina apskatīties lietotnes sadaļu, kurā ir dažādi vēsturiski fakti par konkrēto dienu. Kvalifikācijas darba rezultātā ir uzrakstīta dokumentācija un izveidots pirmkods lietotnei “Reminder to celebrate”, kas pilda visas dokumentā iekļautās funkcijas. Darba apjoms ir 75 lapaspuses, tajā ir ietverti 23 attēli, 29 tabulas un 4 pielikumi. Atslēgvārdi: lietotne, Android, kalendārs, notikumi, kontakti, vārda diena, dzimšanas diena

Nowadays people can not imagine their life without a phone or tablet, or both, and why not to use it in order to help people to cope with the large amount of information with which the face day by day, reminding them about upcoming events. This way within the qualification work was set an aim (objective) - to develop a project - the Android application "Reminder to celebrate" which will not allow to forget about friends and also own special day. The task of the application is to send reminders about contacts birthdays, name days, as well as the user's personal events and Latvian festivities, just at the time when the user wants it. To be useful on a daily basis the application performs another task - daily reminds to visit section where there are various historical facts on a particular day. As a result of qualification work is written documentation and created source code for an application "Reminder to celebrate", which performs all of the functions included in the document. The volume of work is 75 pages, it includes 23 pictures, 28 tables and 4 appendices. Keywords: application, Android, calendar, events, contacts, name-day, birthday
Celebration and event calendar application "Reminder to celebrate" development for Android devices
Keywords: Datorzinātne; lietotne; Android; kalendārs; notikumi; kontakti