Nekustamā īpašuma nodoklis, problemātika, iespējamie risinājumi - Ķuze, Mareks (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba nosaukums ir „Nekustamā īpašuma nodoklis, problemātika, iespējamie risinājumi”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu, identificēt problēmas, kas ir saistītas ar tā noteikšanu. Bakalaura darbs veidots no ievada, 3 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba pirmajā nodaļā tiek analizēta teorija par nodokļiem Latvijā, nekustamā īpašuma nodokļa attīstības vēsturi Latvijā, tā nozīmi, kadastra objekta, kā nekustamā īpašuma nodokļa galveno sastāvdaļu. Otrajā nodaļā tiek analizēta nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtība Latvijas un Igaunijas praksē, tiek analizētas problēmas, kas saistītas ar kadastra objektu datu kvalitāti, kā arī nodokļa nozīme pašvaldību budžetā un pašvaldībām dotās iespējas tā noteikšanā. Trešajā nodaļā tiek izvērtētas problēmas saistībā ar nekustamā īpašuma nodokli, tā noteikšanu, kā arī autors piedāvās iespējamos šo problēmu risinājumus. Darbs satur 2 pielikumus, 9 attēlus, 13 tabulas, kopā 69 lappuses. Izmantotās literatūras un avotu sarakstā ir 40 vienības. Atslēgas vārdi: nekustamā īpašuma nodoklis, kadastra objekts, kadastrālā vērtība, pašvaldība.

The topic of the bachelor’s thesis is " Real estate Tax, issues, possible solutions". The aim of bachelor is to explore property tax application, identify problems, which are related to its definition. The bachelor’s thesis consists of introduction, 3 chapters, conclusions and proposals. In works first chapter is analysed theory about taxes in Latvia, the history of property tax development in Latvia, its meaning, cadastre object, as property tax primary component. After the second chapter is analysed property tax application orders for Latvia and Estonia in practice, analysed problems, who are related to cadastre object data quality, as well as tax meaning to local Governments budget and local Governments given chances in its determination. In the third chapter evaluated problems context with property tax, its determination, as well as author will offer possible problem solutions. There are 69 pages in the bachelor’s thesis. Work contains 2 attachments, 9 images, 13 tables. The bibliography includes 40 items of literature. Key words: property tax, cadastre object, cadastral value, local Government.
Real estate Tax, issues, possible solutions
Keywords: Ekonomika; nekustamā īpašuma nodoklis; kadastra objekts; kadastrālā vērtība; pašvaldība