Latgales vēstniecības "Gors" loma Rēzeknes tēla veidošanā - Kokoreviča, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir „Latgales vēstniecības „Gors” loma Rēzeknes tēla veidošanā.” Darba mērķis ir noskaidrot, kāda ir Latgales vēstniecības „Gors” loma Rēzeknes tēla veidošanā. Lai skaidrotu izvēlēto tēmu, teorētiskajā ietvarā tika izmantota Valtera Kristallera (Walter Christaller) centrālās vietas teorija, kā arī pilsētas mārketinga socioloģijas un pilsētas tēla veidošanas pieejas. Pētījuma ietvaros tika izmantota kvantitatīvā un kvalitatīvā datu iegūšanas metodes: internetaptauja un ekspertu intervijas. Empīrisko bāzi veido 205 anketas un divas intervijas. Galvenais bakalaura darba secinājums ir tāds, ka Latgales vēstniecība „Gors” veido pozitīvu Rēzeknes tēlu, jo piedāvā daudzveidīgu kultūras programmu un piesaista pilsētai tūristus.

The bachelor thesis is „The Embassy of Latgale „Gors” role in shaping of the image of Rezekne ”. The work is aimed to find out what role does the Embassy of Latgale „Gors” play in shaping the image of Rezekne. To find out selected theme, as theoretical framework was used „Central place theory” by Walter Christaller, and approaches of city marketing sociology and city image building. In this research were used qualitative and quantitative data collection methods – internet survey and expert interviews. Empirical base consists of 205 questionnaires and two interviews. The main conclusion of this work is that the Embassy of Latgale „Gors” significantly helps in creating positive image of Rezekne, because it offers varied cultural program and attracts tourists.
The Embassy of Latgale "Gors" role in shaping of the image of Rezekne
Keywords: Socioloģija; Rēzekne; Latgales vēstniecība „Gors”; pilsētas tēls; tūrisma objekts