Pamatlīdzekļu uzskaites organizācija uzņēmumā "LT" - Strazdiņa, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba temats – „Pamatlīdzekļu uzskaites organizācija uzņēmumā „LT”. Diplomdarba mērķis ir uz uzņēmuma „LT” pamatlīdzekļu uzskaites analīzes pamata izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus kravu pārvadājumu pakalpojumu sniedzošā uzņēmuma pamatlīdzekļu uzskaites organizācijas pilnveidošanai. Dotā mērķa sasniegšanai tika uzstādīti noteikti uzdevumi, kurus izpildot, autore atklāja divas būtiskas nepilnības uzņēmuma „LT” pamatlīdzekļu uzskaites organizācijā. Pirmkārt, uzņēmums pie pamatlīdzekļiem klasificē arī ieguldījumu īpašumus, otrkārt, uzņēmums neņem vērā ēkas ekonomisko saturu un būtību, bet tikai tās juridisko formu, līdz ar to neaprēķina tai nolietojumu, lai gan tā uzņēmumam nes ekonomiskos labumus. Diplomdarbs sastāv no trim nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek pētīts un analizēts pamatlīdzekļu uzskaites teorētiskais aspekts, lai to varētu izmantot par pamatu turpmākai darba izpētei un analīzei. Otrajā nodaļā tiek raksturota uzņēmuma saimnieciskā darbība un analizēti galvenie fin

Diploma theses topic - “Organisation of fixed assets accountancy in company “LT”. Aim of diploma theses is the company’s “LT” assets which shall be the basis of analysis to draw conclusions and give proposals for the freight transportation company providing the service organisation to improve asset tracking. In this work were installed tasks to achieve the given target for which the author found two significant deficiencies in company’s “LT” organisation of fixed assets accountancy. First of all, the company to fixed assets are classifying investment property too. Secondly, the company do not take into account the economic content and essence of building, but only its legal form, that’s ways it does not calculate depreciation, although it brings economic benefits to company. Diploma theses consist of three chapters. In the first chapter we are exploring and analyzing the theoretical aspect of fixed assets accountancy, which will be used as a basis for further research and analysis in
Organisation of fixed assets accountancy in company "LT"
Keywords: Ekonomika