Krievijas attieksme pret Eiropas Savienības piedāvātajiem četru kopējo telpu sadarbības instrumentiem - Cigelniece, Agnija (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbā „Krievijas attieksme pret Eiropas Savienības piedāvātajiem Četru kopējo telpu sadarbības instrumentiem”, analizēts, kāpēc Krievija nevēlas izmantot visu Četru kopējo telpu instrumentu kopumu. Darba ietvaros, balstoties uz neoklasiskā reālisma teoriju, Krievijas Federācijas un Eiropas Savienības starpvalstu attiecības apskatītas interešu, nodomu un faktisko saistību analīzes kontekstā. Attiecīgie kritēriji tiek izmantoti darba empīriskās daļas analīzē, kur tiek pētīts Krievijas un ES attiecību un attieksmes ietvars „Četru kopējo telpu sadarbības līgumā”. Kā hipotēze izvirzīta: Krievijas selektīvo pieeju Eiropas Savienības piedāvātajam Četru kopējo telpu sadarbības līgumam nosaka valsts nacionālās intereses. Atslēgvārdi: Krievija, Eiropas Savienība, neoklasiskais reālisms, nacionālās intereses, Četru kopējo telpu sadarbības līgums.

Master’s Thesis „Russia's attitude towards Four Common Space cooperation instruments offered by European Union” analyzes reasons why Russia is reluctant to use all instruments of Four Common Spaces Treaty. Based on a theory of neoclassical realism, thesis examines a relationship between Russian Federation and European Union within a context of interests, intentions and actual liabilities. Relevant criteria is used in empirical analysis of the work researching a framework of the relationship and attitude of Russia and European Union in Four Common Spaces Treaty. Hypothesis statement: Russia’s selective approach towards Four Common Spaces Treaty proposed by Europeans Union is determined by the national interests of the state. Keywords: Russia, European Union, neoclassical realism, national interests, Four Common Spaces Treaty.
Russia's attitude towards Four Common Space cooperation instruments offered by the European Union
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Krievija; Eiropas Savienība; neoklasiskais reālisms; nacionālās intereses; Četru kopējo telpu sadarbības līgums