Dinamiskās spēles ar nepilnu informāciju - Jevsjukova, Olga (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma “Dinamiskās spēles ar nepilnu informāciju” izvēlēta, lai dotu priekšstatu par dinamisko (ekstensīvo jeb pozīciju) spēļu būtību (jēdzienu). Bakalaura darba mērķis ir dinamisko spēļu ar nepilnu informāciju izpēte. Darbā tiek aplūkotas tādas dinamiskās spēles, kurās spēlētājam nav informācijas par to, kādu gājienu ir izdarījis viņa pretinieks, tad viņš nevar izšķirt, kurā no spēles mezgliem viņš atrodas. Kā spēles ar nepilnu informāciju tiek apskatītas Beijesa spēle un signālspēle. Lai labāk izprastu doto spēļu jēdzienus, spēļu norises gaita tiek ilustēta ar piemēriem. Darba autors ir veicis signālspēlēs jutīguma analīzi, lai noskaidrotu, cik lielā mērā drīkst izmainīt ieguvumu vektorus, lai saglabātos konkrētā spēlē iegūts(-ie) pilns(-ie) Beijesa līdzsvars(-i). Bakalaura darbs noformēts datorprogrammā LATEX.

The theme of the bachelor's thesis "Dynamic games with incomplete information" is chosen to give an idea of the essence (concept) of the dynamic (extensive or position) games. The aim of the bachelor's thesis is research of dynamic games with incomplete information. In this thesis consider only these dynamic games, in which player has no information about what the opponent has done, then he cannot distinguish which of the nodes he is in. Bayesian game and signaling game are dynamic games with incomplete information. To better understand the concepts of the given games, the course of the game is illustrated with examples. The author of the thesis has made a sensitivity analysis of the signaling game to determine how much the payoff vectors can be changed to maintain finded perfect Bayesian equilibrium in a particular game. Bachelor's thesis is written in LATEX program.
Dynamic games with incomplete information
Keywords: Matemātika; spēles normālforma; signālspēle; Neša līdzsvars; Beijesa-Neša līdzsvars; pilnais Beijesa līdzsvars