Politiskās korupcijas salīdzinājums Austrijā un Vācijā no interešu grupu ietekmes perspektīvas laika posmā no 1995. līdz 2014. gadam - Liepiņa, Anete (Latvijas Universitāte, 2014)
Kopš Austrijas iestāšanās ES 1995. gadā Vācijā un Austrijā ir mainījies lobēšanas ietekmes potenciāls, kā palielināšanai lobētāji izmanto arī koruptīvas lobēšanas metodes. Šajā pētījumā “Politiskās korupcijas salīdzinājums Austrijā un Vācijā no interešu grupu ietekmes perspektīvas laika posmā no 1995. līdz 2014. gadam”, galvenokārt izmantojot Obersona teoriju, tiek analizēts, vai cēloņu un ierobežojumu atšķirības Austrijā un Vācijā var tikt izskaidrotas ar atšķirībām politiskās korupcijas cēloņos un ierobežojumos Austrijā un Vācijā. Pētījumā izmantotas sekundāro informācijas avotu salīdzinošā analīze un ekspertu metode. Analīzes rezultātā tika secināts, ka cēloņu un ierobežojumu atšķirības Austrijā un Vācijā ietekmē to koruptīvās lobēšanas specifiku. Koruptīva lobēšana, iemesli, ierobežojumi, Austrija, Vācija

Since 1995, when Austria joined EU, the potential of the impact of lobbying in Germany and Austria has changed. The given research "Comparison of political corruption in Austria and Germany from the perspective of interest group' impact from 1995 to 2014", mainly relaying on Oberson's theory, provides the analysis to answer the question whether the differences of causes and limitations between Austria and Germany can be explained with the variations of the causes and limitations of political corruption in Austria and Germany. The methods used in the research are the comparative analysis of secondary sources of information and the experts' method. The analysis provided evidence that the differences of causes and limitations influence the specificity of the corrupt lobbying. Corrupt lobbying, causes, limitations, Austria, Germany
Comparison of political corruption in Austria and Germany from the perspective of interest group' impact from 1995 to 2014
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)