Digitālo tehnoloğiju izmantošana lasītprasmes apguvē pirmsskolā 5-6 gadus veciem bērniem - Plūme, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba tēma ir ‘’Digitālo tehnoloģiju izmantošana lasītprasmes apguvei pirmsskolā 5 – 6 gadus veciem bērniem’’. Kvalifikācijas darba autore ir Katrīna Plūme Pētījuma mērķis - Teorētiski izpētīt un praktiski pārbaudīt digitālo tehnoloģiju izmantošanas iespējas lasītprasmes apguvei pirmsskolā 5 – 6 gadus veciem bērniem. Darba teorētiskajā daļā autore ir apkopojusi un analizējusi literatūru par digitālo rīku ietekmi un izmantošanu pirmsskolā, iekļaujot gan latviešu, gan ārzemju autoru un zinātnieku viedokļus. Darba empīriskajā daļā tika veikts pētījums par digitālo rīku izmantošanu lasītprasmes apguvē. Autore veica pētījumu par to, kādas digitālās tehnoloģijas iespējams izmantot, lai apgūtu lasītprasmi. Pētījums tika veikts 5 – 6 gadīgu bērnu grupā un tajā piedalījās 12 bērni. Pētījuma noslēgumā tika secināts, ka digitālo rīku iekļaušana pirmsskolas mācību procesā ir būtiska, lai veicinātu bērnu prasmi atbildīgi un jēgpilni izmantot digitālās tehnoloģijas. Kvalifikācijas darba apjoms: 27 lappuses, 2 tabulas, 36 literatūras avoti, 4 attēli

Title of the qualification work: is ’Using digital technologies for learning reading skills in preschool for 5-6 year old children’’ Author of the qualification work is Katrīna Plūme. Objective of the qualification work - To theoretically investigate and practically test the possibilities of using digital technologies for learning reading skills in preschool for 5-6 year old children. In the theoretical part of the work, the author has summarized and analyzed the literature on the impact and use of digital tools in preschool, including the opinions of both Latvian and foreign authors and scientists. In the empirical part of the work, a study was conducted on the use of digital tools in learning reading. The author conducted a study on what digital technologies can be used to learn reading. The study was conducted in a group of 5-6 year old children and 12 children participated in it. At the end of the study, it was concluded that incorporating digital tools into the preschool learning process is essential to promoting children's ability to use digital technologies responsibly and meaningfully. The volume of the qualification work: 27 pages, 2 tables, 36 literature sources, 4 photos
Using digital technologies for learning reading skills in preschool for 5-6 year old children
Keywords: Izglītības zinātnes; digitālās tehnoloģijas; pirmsskola; lasītprasme; bērni