Kvalitātes nodrošināšanas un kontroles procedūras slēģu durvju uzstādīšanas un ražošanas uzņēmumā - Roy, Aswin (Latvijas Universitāte, 2023)
Šī bakalaura darba mērķis ir izpētīt kvalitātes nodrošināšanas un kontroles procedūru nozīmi slēģu durvju ražošanā un uzstādīšanā. Nepietiekamas kvalitātes kontroles procedūras un kvalitātes nodrošināšana šo produktu ražošanā un uzstādīšanā var radīt drošības apdraudējumus un dārgus remontus gan uzņēmumam, gan tā klientiem. Šajā bakalaura darbā tiks novērtētas pašreizējās kvalitātes kontroles procedūras un kvalitātes nodrošināšanas sistēma, ko izmanto slēģu durvju uzņēmums, un salīdzinātas tās ar labāko praksi, ko izmanto citās nozarēs. Tā noteiks jomas, kurās jāuzlabo uzņēmuma kvalitātes kontroles procedūras un kvalitātes nodrošināšana, un redzēs to efektivitāti. Galvenais mērķis ir ieteikt un ieviest labāko praksi kvalitātes nodrošināšanai un kontrolei slēģu durvju ražošanas un uzstādīšanas uzņēmumos, piemēram, Abbas Biljeek &; Sons, lai uzlabotu savu produktu un pakalpojumu kvalitāti un palielinātu to konkurētspēju tirgū. Metodika ietvers optimālo iestatījumu atrašanu loksnēm, ko izmanto slēģu durvju ražošanai, izmantojot interpolācijas un ekstrapolācijas metodes. Inženiertehniskajā projektā iegūtie rezultāti ietvers vispārēju defektu līmeņa samazinājumu un ražošanas izmaksu samazināšanos, kā rezultātā uzņēmums ietaupīs.

The aim of this thesis is to explore the importance of quality assurance and control procedures in the manufacturing and installation of shutter doors. Inadequate quality control procedures and quality assurance in the manufacturing and installation of these products can lead to safety hazards and costly repairs for both the company and its customers. This thesis will evaluate the current quality control procedures and quality assurance system used by shutter door company and compare them with the best practices used in other industries. It will identify areas for improvement in the company's quality control procedures and quality assurance and see its effectiveness. The ultimate goal is to recommend and implement the best practices for quality assurance and control in shutter door manufacturing and installation companies, such as Abbas Biljeek & Sons, to improve the quality of their products and services and enhance their competitiveness in the market. The methodology will involve the finding the optimal settings for sheets used for manufacturing of shutter door using methods of interpolation and extrapolation. The results obtained from the engineering project will include overall reduction in defect rate and the decreased cost of production resulting in savings for the company.
Quality Assurance and Control Procedures in Shutter Door Installation and Manufacturing Company
Keywords: Inženierzinātne; Quality; Quality Assurance; Control Procedures; Manufacturing; Corrugated