Mobilas lietotnes izstrādes teorija un prakse, izmantojot Android un iOS izstrādes vides - Svilsts, Ilmārs (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba autors ir izvēlējies tēmu “Mobilas lietotnes izstrādes teorija un prakse, izmantojot Android un iOS izstrādes vides”. Atsaucoties uz to, ka jauni izstrādātāji neapzinās Android un iOS izstrādi, tādējādi izvēloties izstrādāt lietotni kādā no operētājsistēmām, ko nepārzin. Izstrādātājam veicot nepareizu izvēli, tiek ietekmēts izstrādes laiks, tā līdzekļi un gala produkta peļņa. Bakalaura darba mērķis ir iepazīties ar pašreizējām Android un iOS izstrādes vidēm, programmēšanas valodām un tirgu, tās apskatīt un salīdzināt. Šī darba ietvaros darba autors sniedz ieskatu abu operētājsistēmu izstrādes vidēs, kā arī valodās un tirgū. Visi aspekti tiek salīdzināti savā starpā un gala rezultātā tiek izdarīti secinājumi.

Bachhelor work author has chosen the theme of „Mobile application development, using Android and iOS systems – theory and praxis”. Referring to the fact that new developers are not aware of Android and iOS development, thus choosing to develop an app in one of the operating systems, that they are not familiar with. By making the wrong choice , development time, resources and total profit is affected. The objective of bachelor’s work is to get acquainted with the current Android and iOS development environments, programming languages and the market, take insight and compare them. In this work the author provides an insight into both operating system development environments, as well as languages and market. All aspects are compared and conclusions are made.
Mobile application development, using Android and iOS systems - theory and praxis
Keywords: Datorzinātne; Android; iOS; izstrādes vide