Sauzemes transportlīdzekļu apdrošināšana Latvijā - Puniņa, Laura (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā tiek analizēta sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšana Latvijā, par pamatu ņemot četras Latvijas apdrošināšanas sabiedrības. Tās ir, BTA Insurance Company, SE, AAS Balta, AAS Gjensidige Baltic un Ergo Insurance,SE. Pētījuma mērķis ir izstrādāt priekšlikumus veiksmīgākai transportlīdzekļu apdrošināšanas produktu virzīšanai tirgū, balstoties uz izpētīto informāciju un datiem. Lai sasniegtu mērķi tika izzināta vispārējā transportlīdzekļu apdrošināšanas būtība, izpētīti Latvijas apdrošināšanas sabiedrību piedāvātie polišu segumi un analizēti OCTA un KASKO apdrošināšanas veidu statistikas dati, pētījumā ietvertajās apdrošināšanas sabiedrībās, laika periodā no 2008. līdz 2012.gadam. Darba saturs izklāstīts 61 lapaspusē, kas sastāv no 3 nodaļām ar apakšnodaļām, darbā iekļauta 1 tabula un 20 attēli, pievienoti 2 pielikumi.

The insurance of the land vehicles in Latvia has been analyzed in the Diploma Paper, taking four Latvian insurance companies as a base. They are: BTA Insurance Company, SE, AAS Balta, AAS Gjensidige Baltic and Ergo Insurance, SE. The aim of the Paper is to develop proposition for more successful promotion of vehicle insurance products in the market, based on the gathered information and data. In order to reach the set aim, the essence of the general vehicle insurance was clarified, policies’ coverings offered by the Latvian insurance companies have been explored and statistics of the insurance forms of OCTA and KASKO have been analyzed in the insurance companies included in the Paper during the period of the years 2008 to 2012. The content of the Paper is expressed in 61 page, 3 chapters with subchapters, 1 table and 20 images are included, 2 appendixes attached.
Land vehicle insurance in Latvia
Keywords: Ekonomika