Apģērbu tiešsaistes veikala "Siluets" reklāmas pilnveidošanas iespējas interneta vidē. - Žigalova, Veronika (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba “Apģērbu tiešsaistes veikala “Siluets” reklāmas pilnveidošanas iespējas interneta vidē” mērķis ir, pamatojoties uz elektroniskās tirdzniecības attīstības un mārketinga komunikāciju teorētiskiem aspektiem un aptaujas rezultātiem, izanalizēt apģērbu tiešsaistes veikala “Siluets” reklāmu interneta vidē, atklāt nepilnības un sniegt priekšlikumus reklāmas pilnveidošanas iespējām internetā. Pirmajā nodaļā autore pētīja darba Interneta, tā attīstības, elektroniskās komercijas un elektroniskās tirdzniecības teorētiskos aspektus, to skaitā mārketinga komunikāciju elementus un reklāmas veidus internetā. Darba otrajā daļā autore pētīja apģērbu tiešsaistes veikala “Siluets” izmantotos reklāmas veidus interneta vidē. Darba nobeigumā apkopoti secinājumi un sniegti priekšlikumi. Darba teorētiskais pamatojums balstīts uz literatūru par Internetu, tā attīstību, elektronisko komerciju, elektronisko tirdzniecību un reklāmu internetā. Pētījuma metodoloģija iekļauj patērētāju aptauju un strukturētas intervijas. Pētījuma rezultātā secināts, ka liela patērētāju daļa nav informēta par apģērbu kompāniju “Siluets”, kā arī uzņēmuma izmantotie informatīvie reklāmas materiāli interneta vidē nesniedz pietiekamu informācijas apjomu par piedāvāto produkciju, kā arī nepiesaista patērētāju uzmanību. Apģērbu kompānijai nepieciešams pilnveidot mārketinga komunikāciju (reklāmas) mērķus un stratēģiju, kā arī uzlabot reklāmas un informācijas ievietošanu internetā. Darba apjoms ir 80 lapaspuses, tajā ir 8 attēli, 2 tabulas un 9 pielikumi.

Bachelor thesis “Online advertising improvement opportunities for online clothing store “Siluets”” aim is based on the theory the development of electronic commerce and marketing communications and consumer survey data, analyse the online clothing store's “Siluets” advertising in the Internet environment, reveal imperfections and make suggestions to improve advertising on the Internet. In the first section, the author studied the theoretical aspects of the Internet, its development, electronic commerce and electronic trade, including the elements of marketing communications and the diversity of advertising today. In the second section, the author studied the types of advertising used by the online clothing store “Siluets” in the Internet environment. The final section summarises the conclusions and provides suggestions. The theoretical basis of the work is based on literature on the Internet, its development, electronic commerce, electronic trade and the diversity of advertising. Research methodology includes the consumer survey and structured interviews. Result of the study concluded that a large number of consumers haven’t been informed about the clothing company “Siluets”, as well as the infomational advertising materials used by the company doesn’t provide sufficient information about the products offered, nor does it attract consumers’ attention. The clothing company needs to improve the goals and strategy of marketing communications (advertising) and to improve the placement of advertising and information on the Internet. Bachelor contains 80 pages, it includes 8 pictures, 2 tables and 9 annexes.
Online advertising improvement opportunities for online clothing store " Siluets".
Keywords: Vadībzinātne; internets; reklāma; mārketings; tiešsaistes veikals; apģērbs