Parametrizējams modelis programmas koda grafiskai attēlošanai - Kovzeļa, Natālija (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā ir izpētītas programmatūras vizualizēšanas problēmas un ar to saistītie jēdzieni. Ir apskatīti mūsdienās izmantojamie komerciālie rīki, kuri pilda programmas koda grafiskās attēlošanas uzdevumu. Tiek izstrādāta programmas koda grafiskās attēlošanas metode, kura balstās uz XML starpkoda ģenerēšanu. Darbā tiek aprakstīta un īstenota parametrizējamā modeļa būvēšanas ideja, kas kļūst par programmas koda grafiskās attēlošanas pamatu, padarot attēlošanas procesu neatkarīgu no konkrētas programmēšanas valodas. Parametrizējamā modeļa konstruēšanai tika izpētītas un izanalizētas imperatīvo programmēšanas valodu īpašības. Maģistra darba mērķa sasniegšanai par pamatu ir izvēlētas C, Pascal un Ada valodas.

The purpose of this work is to examine software visualization problems and related concepts. Several modern program code visualization commercial tools are reviewed in this paper. The method of the program code graphical representation, based on XML intermediate code, is developed. An idea of the parametric model construction has been introduced and created, which can be used in the program code visualization software development as a foundation, making this software programming language independent. To construct the parametric model, imperative language characteristics are investigated and analysed. C, Pascal and Ada languages are chosen as a basis to achieve the purpose of this work.
Parametric model for program code graphical representation
Keywords: Datorzinātne