Latvijas Universitātes Filoloģijas un filozofijas fakultātes Vēstures nodaļa studentu lietās (1919-1940) - Čikule, Agnese (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbs veltīts Latvijas Universitātes Filoloģijas un filozofijas fakultātes Vēstures nodaļas izpētei. Tajā tiek aprakstīts studentu sastāvs un studiju organizācija nodaļā, sniedzot ieskatu Vēstures nodaļas darbībā no 1919. gada, kad tā tika dibināta, – līdz Latvijas Universitātes likvidācijai 1940. gadā. Nozīmīgākie darbā izmantotie materiāli ir Vēstures nodaļas absolventu studentu personīgās lietas, kuras iepriekš nav pētītas. No lietām iegūto informāciju papildinot ar skaidrojumiem historiogrāfijā un citiem materiāliem, tiek parādīts Vēstures nodaļas nozīmīgums Latvijas vēsturē.

The subject of the research is the History department at the faculty of Philology and philosophy of the University of Latvia. This includes research of the student body and the organization of studies, thus giving a view on how the History department worked from 1919, when the department was established, – till the dissolution of the University of Latvia in 1940. The most important materials, that are used in this research are the graduate – student files of the History department, which have not been examined previously. In combination with explanations from historiography and other materials, the importance of the History department is shown.
The History Department Through Student Files at the Faculty of Philology and Philosophy of the University of Latvia (1919-1940)
Keywords: Vēsture; Vēstures nodaļa; Filoloģijas un filozofijas fakultāte; Latvijas Universitāte; studentu lietas; vēstures nodaļas absolventi