Moderna tiešsaistes pārdošanas dziņa izstrāde digitālās apdrošināšanas platformai - Bērziņš, Mairis (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darba mērķis ir papildināt uzņēmuma SIA “Sapiens Software Solutions (Latvia)” izstrādātās Athena digitālo risinājumu platformas piedāvāto funkcionalitāti ar modulāru, viegli uzstādāmu un konfigurējamu tiešsaistes apdrošināšanas pārdošanas un uzturēšanas dzini Athena Journey, kas ļauj ātri un ērti izveidot specializētus tīmekļa risinājumus apdrošināšanas polišu pārdošanai un uzturēšanai. Izmantojot TypeScript programmēšanas valodu un JavaScript bibliotēku React, kvalifikācijas darba ietvaros tika izstrādāts spraudnis Athena platformā izstrādātam Athena Portal Plugin Framework spraudņu ietvaram, kas paredzēts modulāru vienas lapas tīmekļa portālu izveidei. Izstrādātais spraudnis ļauj definēt konkrētam apdrošināšanas produktam pārdošanas un uzturēšanas plūsmas, kas ir lietotāja saskarņu komponenšu, validāciju, komandu kopums un tā konfigurācija informācijas iegūšanai un izdošanai klientam apdrošināšanas iegādes vai uzturēšanas procesa laikā. Plūsmas definēšanai tika izstrādāts metamodelis, kas nosaka plūsmas definīcijas uzbūvi.

The goal of the qualification paper is to develop and supplement the functionality of Athena digital solutions platform developed by Ltd “Sapiens Software Solutions (Latvia)“ with a modular, configurable and easy to set-up online insurance sales engine Athena Journey what allows to quickly and easily build specialized solutions for selling and managing insurance policies. Within the scope of the qualification paper the author used TypeScript programming language and JavaScript library React to develop and add a plugin to the Athena Portal Plugin Framework for creating modular single page applications. The plugin lets the user define journeys for selling and managing policies of a specific insurance product. A journey is a collection of user interface components, validations, commands for gathering and displaying information to the client during the purchase or managing process of insurance policy. To define the journeys the author has developed a metamodel that defines the structure of a journey definition.
Development of modern online sales engine for the digital insurance platform
Keywords: Datorzinātne; JavaScript; TypeScript; React; spējā izstrāde