Dalītās paralēlās bojājumpiecietīgās failu sistēmas - Kļaviņš, Eduards (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir „dalītās paralēlās bojājumpiecietīgās failu sistēmas”. Darba mērķis ir iepazīties ar šāda veida failu sistēmām, izprast, kā tās darbojas un kādi ir to plusi un mīnusi. Darba gaitā ir uzstādīta viena no šādām failu sistēmām (Ceph) uz vairākiem serveriem, lai varētu izpētīt tās darbību un arhitektūru, kā arī izprast tās darbību.

Topic of this Bachelor thesis is “distributed parallel fault-tolerant file systems”. Main goal of this paper is to understand the use of these file systems and understand how they work and what are their main advantages and disadvantages. During the development of this paper, one of these file systems (Ceph) has been set up on multiple servers to make the exploration easier.
Distributed parallel fault-tolerant file systems
Keywords: Datorzinātne; Failu sistēmas; Ceph; OSD; CloudStack; Zabbix