Integrācijas testēšanas efektivitātes uzlabošanas vadlīniju izstrāde - Semjonova, Agnese (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba ietvaros tiek izstrādātas vadlīnijas, kas jāņem vērā, izvēloties integrācijas testēšanas pieeju, lai integrācijas testēšanas posmā tiktu tērēti pēc iespējas mazāk resursu, bet tajā pašā laikā tiktu gūts maksimālais iespējamais guvums – nodrošināts kvalitatīvs gala produkts. Autore piedāvā integrācijas testēšanas metodi balstīt uz lietotāju stāstiem. Lai pārbaudītu vai balstīšanās uz lietotāju stāstiem sniedz kādu labumu, maģistra darba ietvaros tiek veikts pētījums, kura ietvaros tiek izstrādāts lietotāju scenāriju modelis (kas izriet no lietotāju stāstiem) konkrētam risinājumam, kas sastāv no vairākām dažādām sistēmām. Pēc tam tiek veikta analīze, balstoties uz vēsturiskiem datiem (atklātajām kļūdām), lai secinātu, kā mainītos rezultāti, ja tiktu izmantots lietotāju scenāriju modelis. Pētījuma gala secinājums – lietotāju scenāriju modelis, konkrētā risinājuma ietvaros, diezgan būtiski uzlabotu gala piegādes rezultātu – 36% no visām neatklātajām kļūdām piecu piegāžu laikā tiktu atklātas, un divas no visām atklātajām kļūdām būtu iespējams atklāt vēl pirms koda piegādes. Tāpat, rezultāti atspoguļo, ka šīs kļūdas ļoti būtiski iespaido patērētāju, jo lietotāju scenāriju modelī tiek aplūkotas svarīgākās sistēmas darbības no lietotāja skatupunkta.

The aim of the master's thesis “Development of Guidelines for Integration Testing Efficiency Improvement” is to establish the guidelines – that should be taken into account when choosing integration testing approach – in order to spend as less as possible resources on integration testing phase, but at the same time would achieve maximum possible benefit – qualitative end product. The author offers to base integration testing on user stories. To check whether basing on user stories would provide some benefit, research is done as the part of Master's thesis. There is developed user scenario model for specific solution and analysis done based on historical data (errors detected) in order to conclude how would change situation if integration testing would be based on user stories. After analysis the author concludes that user scenario model for particular solution would quite substantially improve the final delivery results - 36% of all undiscovered errors (occurred during the five latest releases) would be detected and two of the detected errors would be possible to detect even before software code is delivered to testers. Also, the results shows that the errors, that were not detected, very negative impacts consumer, because user scenario model deals with the most important system operations.
Development of Guidelines for Integration Testing Efficiency Improvement
Keywords: Datorzinātne; Integrācijas testēšana; testēšanas efektivitātes uzlabošana; lietotāju scenāriji; testēšanas tehnikas izvēle