Penkules evaņģēliski luteriskās baznīcas vēsture - Pētersone, Marika (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā „Penkules evaņģēliski luteriskās baznīcas vēsture” tika pētīta baznīcas un tās draudzes vēsture laika posmā no baznīcas celšanas 1865.gada līdz mūsdienām. Darbā galvenokārt apskatīta baznīcas celšanas vēsture, tās mācītāju un draudzes darbība dažādos laika posmos. Darba gaitā secināts, ka Penkules ev. lut. baznīcas un draudzes dzīve bijusi notikumiem bagātīga, kā arī jāpiemin tas, ka par šo tēmu bija pieejams salīdzinoši maz informācijas daudzums, no kura bija jāizveido detalizēts apraksts par Penkules baznīcu un draudzi. Izveidotais darbs palīdzētu apzināt un saglabāt aizmirstos kultūras pieminekļus Latvijas teritorijā.

In bachelors work „History of Penkule evangelically Lutheran church” was explored the history of church and it’s congregation in time frame from its building in 1865 till nowadays. For the most part in this work there was inspected the history of church’s building, its pastors and parishioners activities in different periods of time. In the work process there was made conclusion that life of Penkule ev. Lut. Church and its parish was full of different events, also need to mention, that there was a very little amount of information about this theme from which to form specified description about Penkule church and congregation. This developed work could help to study and save forgotten monuments in territory of Latvia.
History of penkule evangelical lutheran church
Keywords: Vēsture; penkules baznīca,; Pēteris Gulbis, Valdis Mežezers, Stefenhāgens; Draudzes dzīve,; kalnamuižas darudze; arhitekts Oto Dīce