Atbildība par nelegālu televīzijas satura izmantošanu - Sproģis, Emīls (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma ir “Atbildība par nelegālu televīzijas satura izmantošanu.” Darbā tiek parādīta nelegālās televīzijas satura izmantošanas plašā izplatība un tās nodarītais kaitējums, kas ietekmē gan raidorganizāciju, gan valstu ekonomiku. Darbā analizētas raidorganizāciju tiesības uz televīzijas saturu tiesisko aizsardzība, kā arī analizēti administratīvās atbildības un kriminālatbildības piemērošanas par nelegālu televīzijas satura izmantošanu, praktiskie aspekti. Pamatojoties uz Eiropas Savienības tiesas spriedumu, darbā tiek pamatota administratīvās atbildības ieviešana nelegālā televīzijas satura skatītājiem. Darba priekšmets - atbildības par televīzijas satura nelegālu izmantošanu un tās tiesiskais regulējums. Darba mērķis – izanalizēt televīzijas satura tiesisko aizsardzību pret nelegālu izmantošanu un ieteikt tās uzlabojumus. Atslēgas vārdi: nelegālais televīzijas saturs; atbildība par nelegālā televīzijas satura izplatīšanu; atbildība par nelegālā televīzijas satura skatīšanos; autortiesību un blakustiesību aizsardzība.

The bachelor work theme “Liability about illegal TV streaming and broadcasting.” In the work are shown widespread use of illegal TV content and it’s damage, which affects the broadcast organization both in the national economy. In the work are analysed these topics: legal analysis of the rights of broadcasters rights to television content, of the application of administrative liability’s and the application of criminal liability’s for use of illegal television, practical aspects. Based on the Court of justice of the EU is justified application of administrative liability’s for the users of illegal television. Object of work: liability of illegal use of television content. Proposal of work: analyze the legal protection of television content by promoting illegal use and recommending improvements. Key words: illegal content of television, liability for the distribution of illegal content, liability for viewing illegal content, protection of copyright and related rights.
Liability about illegal TV streaming and broadcasting
Keywords: Juridiskā zinātne; nelegālais televīzijas saturs; atbildība par nelegālā televīzijas satura izplatīšanu; atbildība par nelegālā televīzijas satura skatīšanos; autortiesību un blakustiesību aizsardzība