Darba devēja tēla nozīme personāla piesaistes procesā ražošanas uzņēmumā. - Mickeviča, Olga (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba temats ir “Darba devēja tēla nozīme personāla piesaistes procesā ražošanas uzņēmumā”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kāda nozīme ir darba devēja tēlam (turpmāk – DDT) ražošanas uzņēmuma personāla piesaistes procesā. Minētā mērķa sasniegšanai izvirzītie uzdevumi ir saistīti ar teorētiskās literatūras analīzi par personāla vadības procesiem un personāla vadības politiku, to lomu un nozīmi uzņēmumā, kā arī ar uzņēmuma potenciālo un esošo darbinieku anketēšanas rezultātu analīzi. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek aprakstīta personāla piesaistes procesa nozīme uzņēmuma darbā, pielietotās metodes un skaidrots DDT jēdziens. Otrajā nodaļā tiek pētīts ražošanas uzņēmuma vispārējais raksturojums un sagatavota uzņēmuma personāla vadības procesa SVID analīze. Pēdējā nodaļā atspoguļoti pētījuma rezultāti un sniegta rezultātu interpretācija, kā arī aprakstīts iespējamo pasākumu darbības plāns uzņēmuma DDT mērķtiecīgai veidošanai personāla efektīvākai piesaistei. Noslēgumā apkopoti secinājumi, kā arī izstrādāti priekšlikumi. Empīriskā pētījuma rezultāti norāda, ka uzņēmuma DDT tiešā veidā ietekmē personāla piesaistes procesu - vairākums dod priekšroku uzņēmumam ar pozitīvu DDT un zemāku atalgojuma līmeni. Kā arī, iegūtie rezultāti atspoguļo, ka DDT uztverei būtiska loma ir respondentu dzimumam. Būtiskākie secinājumi norāda, ka uzņēmuma reālais DDT neatbilst gaidītajam un ka eksistē nepieciešamība veidot un vadīt uzņēmuma DDT, bet tā tiek ignorēta. Būtiskākie priekšlikumi uzņēmumam ir izveidot DDT vadīšanas grupu, izstrādāt DDT vadīšanas un veidošanas stratēģiju, veicināt pozitīvu un atklātu DDT veidošanu, tāda veidā ietekmējot personāla piesaistes procesu. Bakalaura darba apjoms ir 72 lpp., pielikumi - 7 lpp. Bakalaura darbā ir 2 tabulas, 12 attēli un darbam ir pievienoti 3 pielikumi.

The topic of the bachelor's thesis is “The importance of the employer brande in the process of attracting human resources for a manufacturing company”. The aim of the bachelor's thesis is to study the significance of the employer's brande in the process of attracting the human resources of the production company. The tasks set to achieve the goal are related to the analysis of theoretical literature on human resource management processes and human resource management policy, their role and significance in the company, as well as with the analysis of the results of the survey of potential and existing employees of the company. The bachelor's thesis consists of 3 chapters. The first chapter describes the role of the recruitment process in the company's work, the methods used and explains the concept of employer's brande. The second chapter provides a general description of the manufacturing company and prepares the SWOT analysis of the company's personnel management process. The last chapter presents the results of the study and provides an interpretation of the results, as well as a plan of possible measures for the targeted creation of employer's brande for the more effective recruitment of staff. The final conclusions are summarised and proposals have been drawn up. The results of the empirical study indicate that employer's brande has a direct impact on the recruitment process - the majority prefers a company with a positive employer's brande and a lower wage level. The obtained results also reflect the fact that the gender of the respondents plays an important role in the perception of employer's brande. The main conclusions indicate that the company's real employer's brande does not match expectations and that there is a need to create and manage the company's employer's brande, but it’s been ignored. The most important proposals for the company is to establish a employer's brande management team and develop an employer's brande management strategy. The volume of the bachelor's thesis is 72 pages, with appendices - 7 pages. The bachelor's thesis has 2 tables, 12 figures and __ appendices are attached to the thesis.
The importance of the employer brand in the process of attracting human resources for a manufacturing company.
Keywords: Vadībzinātne; darba devēja tēls; personāla piesaiste; cilvēkresursi; ražošanas uzņēmums; employer’s brande