Krievu valodas kā otrās svešvalodas izvēles nosacījumi latviešu skolās - Soboļeva, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darba uzdevums izpētīt krievu valodas kā otrās svešvalodas izvēles nosacījumus latviešu skolās. Darbā tika pievērsta uzmanība krievu un angļu valodas nozīmei Latvijā un ārpus tās. Darb autore ir veikusi anketu analīzi, un noskaidrojusi kādas ir universālās parādības krievu valodas mācīšanai, kuras ir raksturīgas Latvijas skolēniem un skolotājiem. Maģistra darba mērķis – izpētīt krievu valodas kā otrās svešvalodas izvēles nosacījumus latviešu skolās, kā arī izstrādāt rekomendācijas krievu valodas kā svešvalodas apgūšanā skolēniem. Mērķa sasniegšanai, pamatojoties uz pedagoģiskās un teorētiskās literatūras atzinumiem, ir aplūkoti vēsturiskie un mūsdienīgie aspekti.

The aim of this master thesis is to study the conditions for choosing Russian language as second foreign language in latvian schools. In the thesis, attention is drawn to the importance of Russian and English in Latvia and outside of it. In this paper, an analysis of a survey is present, and universal phenomena which are characteristic of Latvian students and teachers in learning of Russian language are defined. The aim of the master thesis is to explore the conditions of Russian language as second foreign language choice, and to develop recommendations for students for acquiring knowledge of Russian as a foreign language. To achieve this goal, historical and modern aspects are inspected with the help of pedagogical and theoretical literature.
Conditions for choosing for the Russian language as second foreign language in Latvian schools
Keywords: Pedagoģija; svešvaloda; daudzvalodība; bilingvālā mācīšanās; integrācija; krievu valoda