Mazo valstu ietekme uz Eiropas Savienības ārpolitiku: Latvijas un Lietuvas ietekme uz Austrumpartnerības politikas attīstību to Eiropas Savienības prezidentūras laikā - Cīrule, Solvita (Latvijas Universitāte, 2016)
Pētījumā tiek analizēta Latvijas un Lietuvas ietekme uz Austrumu partnerības politikas attīstību to ES prezidentūras laikā. Darba mērķis ir izpētīt, cik lielā mērā valstis var ietekmēt liela mēroga ES iniciatīvu. Izvirzītā hipotēze: Latvija un Lietuva, izmantojot noteiktas stratēģijas un institucionālus rīkus, spēja ierobežotā apmērā ietekmēt Austrumu partnerības politikas attīstību to prezidentūru laikā. Teorētiskajā daļā tiek aprakstīta akadēmiskā literatūra par mazo valstu ietekmes gūšanas iespējām, savukārt empīriskajā tiek analizēta Lietuvas un Latvijas ietekme uz Austrumu partnerības politikas attīstību, izvērtējot no divpusējās un daudzpusējās sadarbības, secinājumu daļā tiek izvērtēts Latvijas un Lietuvas ietekmes apjoms uz Austrumu partnerības politikas attīstību.

In research is analysed Latvian and Lithuanian influence on development of Easternpartnership policy in the time of their presidency. The aim of the paper is to analyse, in what extent small states can influence large scale ES initiative. Hypothesis: Latvia and Lithuania by using strategy’s and institutional tools, in limited extent has influenced development of Easternship policy. In the theotetical part is ascribed small states academic literature about gaining influence, in empirical part is analysed the influence of Latvia and Lithuania on Easternship policy development, evaluating it from multilateral and bilateral track. In conclusion is evaluated the extent of influence which exercised Latvia and Lithuania on development of Easternpartnership policy.
The influence of small states on EU foreign policy: the influence of Latvia and Lithuania on the policy development of the Eastern Partnership during time of EU presidency
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); maza valsts; ES; ietekme; Austrumpartnerība; ārpolitika