Mūsdienu kristietība un sabiedrības vides apziņa - Antons, Valdis (Latvijas Universitāte, 2008)
Antons V. Mūsdienu kristietība un sabiedrības vides apziņas attīstība: Darbs vides pārvaldības akadēmiskā maģistra grāda iegūšanai. – Rīga, Latvija, 2008. – 88. lpp. Darba mērķis ir izstrādāt priekšlikumus draudzēm vides apziņas integrēšanai kopienas dzīvē un sabiedrībā, izmantojot kristīgā pasaules uzskata piedāvātos instrumentus. Pētījums piedāvā jaunu pieeju vides apziņas attīstības modelim. Pētījuma empīriskā daļa apstiprina saistību starp mērķauditorijas videi draudzīgo rīcību un vides apziņu veidojošo dimensiju līdzsvarotību viņu ikdienas dzīvē. Iegūtais rezultāts ļauj izmantot šo modeli draudžu vides apziņas attīstības monitoringam, bet pašu attīstību redz kā vides informācijas integrāciju draudžu izglītības darbā, iegūstot zināšanas, kuras atklājas videi draudzīgā rīcībā draudzēs un vietējās pašvaldībās.

Antons V. Contemporary Christianity and Public Environmental Awareness Development: The Masters work for environmental management degree. – Riga, Latvia, 2008. – 88. P. The aim of the study is to give proposals for Christian churches to integrate the environmental awareness in their life and entire society, using Christian worldview tools. The work gives new approach to the environmental awareness model. Empirical part affirms connection between target group’s environmentally friendly behavior and balance of environmental awareness dimensions in their life. An obtained result enable to use this model in the churches environmental awareness development monitoring and sees this as integration of environmental information in church educational work so getting knowledge to behave environmentally friendly in the churches and local communities.
Contemporary Christianity and Public Environmental Awareness Development
Keywords: Vides pārvaldība