Procesu formalizācija sistēmā Microsoft Dinamics AX - Ludviga, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2007)
Microsoft Dinamics AX (iepriekš pazīstama ar nosaukumu Axapta) ir pasaulē un Latvijā populāra uzņēmumu resursu plānošanas sistēma. Tā kā tās iespējas ir ārkārtīgi plašas, ļoti aktuāls jautājums ir kā šo funkcionalitāti formāli aprakstīt tā, lai apraksts būtu ātri uztverams un labi saprotams gan pasūtītājiem, gan izstrādātājiem. Darbā tiek aprakstītas resursu plānošanas sistēmu īpašības, izpētītas dažādas formālas metodes funkcionalitātes aprakstīšanai, izvēlēta konkrētajai situācijai labākā un ar tās palīdzību aprakstīts viens no Microsoft Dinamics AX moduļiem. Izstrādātā sarežģītu sistēmu aprakstīšanas metodoloģija var tikt pielietota citu Microsoft Dinamics AX moduļu funkcionalitātes specificēšanai.

Microsoft Dinamics AX (formerly known as Axapta) is a popular enterprise resource planning system both in Latvia and in the rest of the world. As a capacity of this system is extremely wide, very topical issue is to choose the best way how to formally describe it so that description would be easy understandable for customers as well as developers. The work describes concept of en enterprise resource planning systems, different formalization methods are studied, chosen the best of them for this particular situation and one Microsoft Dinamics AX unit is described by applying it. Chosen difficult system process formalization method could be used to specify functionality of other Microsoft Dinamics AX modules.
Process Formalization in Microsoft Dinamics AX
Keywords: Datorzinātne