Izdevējdarbība Liepājā no 1991. gada līdz 2011. gadam - Jansone, Ella (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba „Izdevējdarbība Liepājā no 1991. gada līdz 2011. gadam” mērķis ir aplūkot izdevējdarbību Liepājā pēc Latvijā nesen kā atgūtās neatkarības, kad valsts ir atdzimusi un ar jaunu enerģiju un degsmi sabiedrībā aktivizējas brīvās domas un darbi. Lai sekmīgi īstenotu bakalaura darba mērķi, ir gūts vispārīgs priekšstats par pilsētas izdevējdarbības vēsturisko izcelsmi. Darbā pētītas Liepājā izdotās grāmatas, darba procesā iegūta arī vispārēja informācija par pilsētā izdotajiem reklāmizdevumiem un laikrakstiem.Pētījuma problēma ir apkopojošu pētījumu trūkums par izdevējdarbību Liepājā pēc Latvijas valstiskuma atjaunošanas 1991. gadā, informācijas nepietiekamība par Liepājas izdevējiem, apgādiem, iespieddarbiem. Šajā pētījumā ir apkopoti un analizēti iegūtie materiāli. Veidotas tabulas un diagrammas par izdevējdarbību Liepājā pēc valstiskuma atjaunošanas līdz 2011. gadam.

The aim of this paper „Publishing in Liepaja since 1991 to 2011” is to look at publishing in Liepaja since 1991 to 2011. In 1991 when Latvia restores their independence, it is reborn and renewed with new energy. Community begins to express their free thoughts and works. Research deals with the historical pace of publishing. The paper studied the type of expenses as: books which are published in Liepaja, as well as a general overview of issued advertisements and newspapers. The research problem is a summary of research on the lack of publishing in Liepaja, after independence, information parsimony about publishing houses, publishers, prints in Liepaja. In this research paper are summarized and analyzed obtained materials. Created charts and graphs for publishing in Liepaja since 1991 to 2011.
Publishing in Liepaja since 1991 to 2011
Keywords: Bibliotēkzinātne