Pilsētas tēla atspoguļojums autoostas interjerā - Balakāne, Evelīna (Latvijas Universitāte, 2025)
Diplomdarba tēma ir “Pilsētas tēla atspoguļojums autoostas interjerā’’. Darba mērķis ir izveidot mūsdienīgu autoostas uzgaidāmās telpas interjeru, kas reprezentē pilsētas tēlu. Darba teorētiskajā daļā tiek apskatīta literatūra par pilsētvidi, transporta stacijām, autoostām, uzgaidāmo telpu principiem un to veiksmīgiem plānojumiem. Pētnieciskajā daļā tiek analizētas 8 autoostu uzgaidāmās telpas, balstoties uz 6 kritērijiem, kas izvirzīti, pamatojoties uz teorētiskajā daļā apkopotajiem secinājumiem. Radošajā daļā tiek izstrādāts pilns interjera projekts Bauskas autoostas uzgaidāmajai telpai un izveidots projekta apraksts.

The diploma thesis, “Representation of the City’s Image in the Bus Station Interior’’, aim is to create a modern bus station waiting room interior that represents the image of the city. The theoretical part of the thesis reviews literature on the urban environment, transport stations, bus stations, principles of waiting areas and their effective planning. The research part analyzes 8 bus station waiting rooms based on 6 criteria derived from the study. The creative part presents an interior design proposal for the Bauska bus station waiting room, accompanied by a project description.
Representation of the City's Image in the Bus Station Interior
Keywords: Mākslas zinātne; interjers; autoosta; uzgaidāmā telpa; pilsētas tēls