Latgales pierobežas pilsētu iedzīvotāji un to mobilitāte: Krāslavas un Ludzas piemērs - Zujeva, Evita (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba “Latgales pierobežas pilsētas iedzīvotāji un to mobilitāte: Krāslavas un Ludzas piemērs” mērķis ir izpētīt Latgales pierobežas pilsētu iedzīvotājus un to mobilitāti. Darbs sastāv no sešām nodaļām. Pirmajā nodaļā aplūkoti robežas un iedzīvotāju mobilitātes jēdziena skaidrojumi un iepriekš veiktie pētījumi. Otrajā nodaļā tiek aprakstīti darbā izmantotie materiāli un metodes. Trešajā nodaļā dots pētāmo teritoriju apraksts. Nākamajās nodaļās aplūkoti iedzīvotāju sastāva un skaita izmaiņu iemesli, kā arī izvērtētas iedzīvotāju aktivitātes. Sestajā nodaļā analizēta Krāslavas un Ludzas pilsētu iedzīvotāju ikdienas un pārrobežu mobilitāte un to ietekmējošie faktori. Atslēgas vārdi: pierobežas pilsētas, iedzīvotāju mobilitāte, Krāslava, Ludza.

Bachelor paper „Population and Its Mobility in Towns of Latgales Border Region: Case of Kraslava and Ludza Towns” object is to explore Latgales border towns population and their mobility. Research consists of six chapters. In the first one is discussed conceptual meanings and before realized researches of borders and population mobility. In the second chapter are described materials and methods that are used in research. In the third is given structured description of analysing territories. In the following chapters is viewed population structure and cause of population number changes, although is evaluated population activities. In the sixth chapter is analysed population daily and cross-border mobility and it’s affecting factors of Kraslava and Ludza towns inhabitants. Key words: border towns, population mobility, Kraslava, Ludza
Population and Its Mobility in Towns of Latgales Border Region: Case of Kraslava and Ludza Towns
Keywords: Ģeogrāfija