Emocionālā intelekta attīstība 16 -18 gadus veciem pusaudžiem un tā saistība ar vecāku audzināšanas stilu. - Poļakova, Anželika (Latvijas Universitāte, 2011)
Šī pētījuma mērķis ir noskaidrot, vai vecāku izvēlētais audzināšanas stils ir saistīts ar emocionālā intelekta attīstību. Pētījumā piedalījās 64 respondenti: 32 sievietes no 16 līdz 18 gadiem un 32 vīrieši no 16 līdz 18 gadiem. Respondenti pārstāv dažādas sociāli ekonomiskas grupas. Tika izmantotas šādas metodes: Bar-Ona emocionālā intelekta aptauja (Bar-On Emotional Quotient Inventory (EQ-i), Bar-On, 1999) un Buri Vecāku audzināšanas stila aptauju (Buri Parental Authority Questionnaire- PAQ, Buri, 1991). Atslēgas vārdi: Emocionālais intelekts, vecāku audzināšanas stils.

This study aims to clarify, or parental upbringing style is related to emotional intelligence development. In research participated 64 respondents: 32 women from 16 till 18 years and 32 men from 16 till 18 years. Respondents represent various social and economic groups. Following methods have been used: to Bar-On "the Questionnaire of emotional intelligence" (Bar-On Emotional Quotient Inventory (EQ-i), Bar-On, 1999) and Storms "the Parental questionnaire of style of education" (Buri Parental Authority Questionnaire - PAQ, Buri, 1991). Keywords: Emotional intelligence, parental rearing style.
Emotional Intelligence in the development of adolescents of 16 -18 years old and their relationship to parental rearing style.
Keywords: Psiholoģija