Runātāja retoriskais portrets pandēmijas situācijā. - Krutofala, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbs ir veltīts komunikatīvo dominantu izpētei runātāja retoriskājā portretā COVID-19 situācijā. Autora mērķis ir veikt izteicienu kopuma "stratēģisku" analīzi, kas dod iespēju retoriski attēlot divus ārstus ekspertus: E. Mališevu (Krievija) un U. Dumpi (Latvija). Autors veic komunikācijas stratēģiju realizāciju salīdzinošu analīzi runātāju runā, izmantojot retoriskās ("stratēģiskās") analīzes metodi, identificē pazīmes, kas raksturo izpratni par COVID-19 situāciju, tās prezentācijas specifiku sociālajā vidē pārliecināšanas nolūkos. Darbs var interesēt filologus, kā arī visus lasītājus, kurus interesē šī problēma.

The bachelor thesis is devoted to the study of communicative dominants of speakers’ rhetorical portraits in the context of the COVID-19 situation. The aim of the author is to perform a strategic analysis of sets of expressions, which gives an opportunity to rhetorically depict two medical experts: E. Malisheva (Russia) and U. Dumpis (Latvia). The author carries out the comparative analysis of the implementation of communication strategies in the speaker's speech, using the method of rhetorical ("strategic") analysis, identifies the features that characterize the understanding of the COVID-19 situation, the specifics of its presentation in the social environment for persuasion purposes. The present research can be interesting to philologists, as well as all readers interested in this problem.
Rhetorical Portrait of the Speaker in the Situation of Pandemic.
Keywords: Valodniecība; Риторический портрет; Коммуникативная стратегия; Тактика; Коммуникативная ситуация Covid-19