Latvijas sociālās drošības sistēma - Dude, Ingars (Latvijas Universitāte, 2009)
Darba nosaukums ir „Latvijas sociālā drošības sistēma”. Autors darbam izvirzījis sekojošu mērķi- izpētīt sociālo drošības sistēmu Latvijā, lai izvērtētu un pilnveidotu to nozīmi Latvijas ekonomikā, kā arī apskatīt vai iedzīvotāji var justies sociāli droši. Darba apjoms ir 70 lapaspuses, un tas sastāv no trīs daļām. Darbā ir iekļautas 4 tabulas un 14 attēli. Autors teorētiskajā daļā izklāsta, kāda ir Latvijas sociālās drošības sistēmas būtība. Autors arī apskata sociālās drošības sistēmas pamatveidus. Lai uzskatāmāk parādītu Latvijas sociālo drošības sistēmu autors apskatījis Dāniju, un tās sociālo drošības sistēmu. Darbā autors apskatījis un izklāstījis ekonomisko situāciju Latvijā, kā arī tās ietekmi uz sociālo drošības sistēmu. Autors darbā apskatījis valsts sociālo apdrošināšanu, kā arī aprakstījis sociālās apdrošināšanas pensijas un pabalstus. Autors darba trešajā daļā ir apskatījis sociālo palīdzību un pakalpojumus, ko sniedz pašvaldības. Kā arī darbā analizēti pašvaldību pabalsti un pakalpojumi. Autors šo nodaļu izmantojis kā pētījuma daļu, kurā analizējis Tērvetes pašvaldības sociālo vidi un pašvaldības ieguldījumu iedzīvotāju sociālajā drošībā. Darba nobeigumā ir apkopoti secinājumi un izvirzīti priekšlikumi, kas radušies darba gaitā.

The title of the work is „The social security system in Latvia”. The author has advanced the following aim- to investigate the security system in Latvia in order to estimate and improve its significance in Latvia’s economy, as well as to consider whether the inhobitants can feel safely. The volume of the work is 70 pages and it consists of tree parts. 4 tables and 14 pictures have been included in the present work. In the teoretical part the author explains the essence of the security system in Latvia. The author also discusses the basic kinds of the social security system. In order to show Latvia’s security system more obviously, the author has described Danmark, and its social security system. In the present work the author has looked upon and described economic situation in Latvia, as well as its influence on the social security system. The author has investigated the state’s security system as well as social insurance pensions and allowances. In the third part the author has covered the system of social relief and services provided by the self- government. The author has used this part for investigation in which Tervete self- government social environment and its dokations to people’s social security have been analysed. In the end the conclusions have been drawn and proposals made which cuouse in the process of work.
Social security system of Latvia
Keywords: Finanšu menedžments