Pārmaiņu vadības stratēģijas īstenošana “Latvijas dzelzceļš” koncernā - Skrastiņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2022)
Pārmaiņu vadība ir viena no uzņēmumu darbībai būtiskām sastāvdaļām, kas ļauj uzņēmumiem elastīgi strādāt un pielāgoties pastāvīgi mainīgajai tirgus situācijai. Darba “Pārmaiņu vadības stratēģijas īstenošana “Latvijas dzelzceļš” koncernā” mērķis ir analizēt pārmaiņu vadības būtību, izvērtēt “Latvijas dzelzceļš” koncernā realizēto pārmaiņu vadības procesu, kā arī identificēt iespējamās šī procesa tālākas optimālas un veiksmīgas norises iespējas. Balstoties uz literatūras analīzi un pārmaiņu vadības procesa norises analīzi “Latvijas dzelzceļš” koncernā, autors secina, ka pārmaiņu vadības process šajā uzņēmumā ir veikts pietiekami efektīvi, tomēr tā norisi, iespējams, ir nelabvēlīgi ietekmējuši vairāki uzņēmuma krīzes vadības un pārmaiņu vadības procesu sākumposmā spēkā esoši iekšējie un ārējie faktori

Change management is one of the most significant elements of performance of companies allowing them to work flexibly basing on the continuously changing market situation. The goal of the thesis “Implementation of change management strategy in the “Latvijas dzelzceļš” Group” is to analyse the essence of change management, to evaluate the change management process implemented in the “Latvijas dzelzceļš” Group as well as to identify further opportunities of successful process of change management in the company. Basing on the analysis of literature and the change management process in the “Latvijas dzelzceļš” Group, the author concludes that the change management process has been effective, nevertheless its efficiency has been influenced unfavourably by various internal and external factors being in force at the beginning of the crisis management and change management processes.
Implementation of change management strategy in the “Latvijas dzelzceļš” group
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; pārmaiņu vadība; krīzes vadība; Kurta Levina modelis; ADKAR modelis; Kotera modelis