Atkritumu apsaimniekošana Latvijā - Priede, Iveta (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba tēma ir „atkritumu apsaimniekošana Latvijā“. Darba mērķis ir izpētīt Latvijas situāciju atkritumu apsaimniekošanas jomā, izanalizēt to, atklāt pozitīvās un negatīvās tendences un izstrādāt priekšlikumus atkritumu apsaimniekošanas turpmākai attīstīšanai. Darbs sastāv no 3 daļām. Tā pirmajā daļā tiek apskatīts atkritumu apsaimniekošanas process. Otrajā daļā – atkritumu apsaimniekošanas problēmas un to risinājumi Latvijā un ES. Trešajā daļā - pētījums - ekspertu aptauja par atkritumu šķirošanu Rīgā. Rezultātā iegūti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi esošās situācijas uzlabošanai un efektīvākai atkritumu samazināšanai valstī. Darbs kopumā izklāstīts 68 lapaspusēs, tajā iekļautas 17 tabulas un 10 attēli. Darbā izmantoti 40 literatūras avoti un pievienoti 12 pielikumi. Atslēgas vārdi: atkritumi, pārstrāde, šķirošana.

Bachelor’s paper issue is “waste management in Latvia”. Its objective is to explore situation in Latvia, to analyse it, to find out positive and negative tendencies and to develop propositions for waste management improvement in the future. Paper is composed of 3 parts. First part is about waste management process. Second part – waste management problems and solutions in Latvia and ES. Third part is author’s research – expert inquiry about waste sorting in Riga. As a result the author has gained conclusions and developed proposals for improving existent situation and efficient waste decreasing in the country. The paper has 68 pages with 12 appendix, it includes 17 tables and 10 images. Bibliography contains 40 literature sources. Key words: waste, recycling, sorting.
Waste management in Latvia
Keywords: Vadībzinātne