Aprūpe pacientiem ar iedzimtu šķielēšanu pēcoperācijas periodā - Karase, Angelina (Latvijas Universitāte, 2015)
A N O T Ā C I J A Bakalaura darba tēma- „Aprūpe pacientiem ar iedzimtu šķielēšanu pēcoperācijas periodā.” Bakalaura darba tēmu „Aprūpe pacientiem ar iedzimtu šķielēšanu pēcoperācijas periodā” autore izvēlējas tāpēc ka, tēma autorei ir tuva, jo viņa strādā ar acu pacientiem. Darba mērķis ir noskaidrot kāda veidā jāveic aprūpi pacientiem ar iedzimtu šķielēšanu pēcoperācijas periodā. Uzdevumi : 1.Veikt literatūras analīzi par aprūpi pacientiem ar iedzimtu šķielēšanu pēcoperācijas periodā. 2. Izstrādāt interviju māsām un pacientu vecākiem. 3. Veikt māsu un vecāku intervēšanu. 4. Apkopot un analizēt iegūtos rezultātus. 5. Izdarīt secinājumus un ieteikumus. Pētniecības darbā tiek izvirzīts darba jautājums: Kāda ir aprūpe pacientiem ar iedzimtu šķielēšanu pēcoperācijas periodā? Pētījuma objekts ir māsas un pacientu vecāki. Savā darbā autore pielietoja kvalitatīvu pētniecības metodi un intervēja 5 vecākus un 5 māsas, kuras strādā bērnu aprūpes iestādē.

A N N O T A T I O N The subject of this bachelor work is: "Treatment of patients with congenital strabismus at the postoperative period." The author of this bachelor work has chosen the subject "Treatment of patients with congenital strabismus at the postoperative period" because this subject is close to her, as she works with patients, who need eye treatment. The objective of this work is to determine, what treatment patients should receive with congenital strabismus at postoperative period. Objectives: 1.To analyse literature regarding patient’s treatment with congenital strabismus at postoperative period. 2.To work out an interview for nurses and parents of the patients. 3.To interview nurses and parents of patients. 4.To gather results and analyse them. 5.To draw conclusions and create suggestions. During the research process an operative question is put forward: "What treatment should patients receive with congenital strabismus at postoperative period?" The objects of the research are nurses and parents of the patients. The author used qualitative research method in her work and took interviews from 5 parents and 5 nurses, who work in child treatment centre.
Treatment of patients with congenital strabismus at the postoperative period
Keywords: Medicīna; Bakalaura darbs; bakalaura darbs; Bakalaura darbs; Bakalaura darbs; Bakalaura darbs