Trimdas latgaliešu prozas poētika (1945–1960) - Pudenko, Raivis (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma 1945.–1960. gadam latgaliešu trimdas periodiskajos izdevumos latgaliešu literārajā valodā publicētās oriģinālās īsprozas poētika. Darba ietvaros poētikas jēdziens lietots lai apzīmētu daiļdarbu vēstījumu, tā veidiem, formām, uzbūvi un kompozīciju. Bakalaura darba mērķis ir atspoguļot poētikas tendences 1945.–1960. gadam trimdas latgaliešu periodiskajos izdevumos latgaliešu literārajā valodā publicētajos oriģinālās īsprozas darbos. Bakalaura darba ietvaros aplūkota sekojošu autoru oriģinālproza – Marijans A., Viktors Cibuļskis, Klons, Antons Kokars, Leonards Latkovskis, Jāzeps Lelis (Pūrmalīts), Francis Murāns, Broņislavs Žilvinskis.

The topic of the bachelor thesis is the poetics of the original short fiction published in the periodicals of the Latgalian exile in 1945-1960. Within the framework of the thesis, the concept of poetics is used to denote the narrative of the works, their types, forms, structure and composition. The aim of the bachelor's thesis is to reflect the poetic tendencies in the original short fiction published in the Latgalian literary periodicals of exile in 1945-1960. The original prose of the following authors is examined within the framework of the bachelor thesis: Marijans A., Viktors Cibuļskis, Klons, Antons Kokars, Leonards Latkovskis, Jāzeps Lelis (Pūrmalīts), Francis Murāns, Broņislavs Žilvinskis.
Latgalian exile prose poetics (1945–1960)
Keywords: Filoloģija; naratoloģija; vēstījums; stāstījums; naratīvs