Reliģija kā valsti veidojoša institūcija Japānā - Kovaļčuks, Dans (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba temats ir „Reliģija kā valsti veidojošā institūcija Japānā”. Saskaņā ar 1947.gada konstitūciju mūsdienu Japānā tiek atbalstīta reliģijas brīvība. Tomēr reliģiskā kulta atribūti paliek par Japānas kultūras un valsts svarīgāko daļu. Darba mērķis ir izpētīt tās attiecības, kas eksistēja starp reliģiju un valsti gadsimtu gaitā. Darba gaitā tika izpētītas: Japānas reliģiju pamati; varas un reliģijas koncepcijas; imperators; kokutai ideja; politika un valsts reliģija 19-20. gadsimtā. Šīs problēmas izpēte palīdzēja atbildēt uz jautājumu, vai reliģija patiešām bija valsti veidojošā institūcija Japānā.

Bachelor's paper's topic is “Religion and State in Japan”. According to the 1947 constitution, freedom of religion is supported in Japan. However, elements of religious cult remain an important part of Japanese culture and state. Paper's objective is to explore the relationship between state and religion during the ages. The paper explores: foundations of Japanese reliģion; conceptions of state and religion; the emperor; the kokutai idea; politics and state religion in the 19-20 centuries. This answers the question whether religion has had a role in the building of state.
Religion and Statehood in Japan
Keywords: Āzijas studijas