Atgādņu didaktiskās funkcijas skolas matemātikā - Rubule, Arta (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darbā „Atgādņu didaktiskās funkcijas skolas matemātikā” tiek iztirzātas atgādņu didaktiskās funkcijas mācību darbā. Darbā ir apkopota atgādņu teorētiskā bāze, kas līdz šim ir izpētīts un, kā tas viss var palīdzēt mācību darbā. Lai pārliecinātos par atgādņu nepieciešamību mācību darbā, veikta anketēšana skolēnu vidū, kuri ikdienā izmanto atgādnes, lai sekmīgāk apgūtu mācību vielu, kā arī šo anketu izvērtējums. Maģistra darbā izveidotais metodiskais materiāls paredzēts mācību vielas sekmīgākai apgūšanai 5.-6. klašu grupā.

In the Master’s Degree work „Didactic Functions of Reminders at School Mathematics” didactic functions of reminders in the teaching/learning process of maths at school are analysed. The theoretical basis of reminders and use of them in teaching/learning process is summarized in the diploma work. To be convinced on necessity of the reminders in the teaching/learning process, a questionaire has been done among students, who use the reminders in everyday studying process. The aim of the questionaire was to evaluate the usefulness of the reminders. The didactic materials of the diploma work can be used in more successful teaching/learning process at 5 – 6 forms of Primary School.
Didactic Functions of Reminders in School Maths Lessons
Keywords: Matemātika