Zīdaiņa aprūpe ar vīrusu izraisītu gastroenterītu - Bērziņa, Marika (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma: „Zīdaiņa aprūpe ar vīrusu izraisītu gastroenterītu”. Tēmas aktualitāti nosaka, ka vīrusu izraisīti gastroenterīti ir viens no biežākajiem stacionēšanas iemesliem, īpaši zīdaiņiem.2013. gadā ārstējušies 43,09% bērnu no kopējā skaita Latvijā.Darba mērķis: Noskaidrot svarīgākās aprūpes problēmas zīdaiņu aprūpē ar vīrusu izraisītu gastroenterītu. Pētniecības uzdevumi ir: 1)analizēt pieejamo zinātnisko literatūru ;2) analizēt F.G.Abdellahas teoriju saistībā ar zīdaiņu aprūpi; 3) izstrādāt intervijas jautājumus;4) veikt interviju ; 5) apkopot un analizēt iegūtos datus; 6) izdarīt secinajumus. Kā prioritārā aprūpes problēma ir dehidratācija,bet sekundārā – ādas kairinājuma novēršanu. Veikts pētījums X bērnu aprūpes iestādē, kura laikā tika intervētas 9 māsas, kuru darbs ir cieši saistīts ar bērniem, kas pētījuma veikšanas laikā ārstējas stacionārā.Atslēgas vārdi: zīdainis, vīrusu izraisīts gastroenterīts, aprūpe, profilakse.

The theme of the Bachelor Paper: " The Infant Care with the Viral Gastroenteritis ." Topicality of the issue establishes that viral gastroenteritis is one of the most common reasons for hospitalization.2013th year were treated 43,09% of the total number of children of Latvian. The aim: to find out the basic infant care problems with viral gastroenteritis. The research questions are: 1) analyze the available scientific literature ; 2) analyze F.G.Abdellahas theory in relation to infant care;3) to develop interview questions; 4) In an interview; 5) to collect and analyze the data collected;6)conclusions.Care as a priority problem is dehydration,, while the secondary - the prevention of skin irritation. The Research was carried out in X care centre where 9 nurses, whose work is closely related to the children, were interviewed.Keywords: infant, viral gastroenteritis , nursing, prevention.
Baby Care with Viral Gastroenteritis
Keywords: Medicīna