SIA “Reinfelds” darbības vides izvērtējums un pilnveidošanas iespējas - Darģe, Marta (Latvijas Universitāte, 2017)
Kvalifikācijas darba autors – Marta Darģe Kvalifiācijas darba tēma – SIA “Reinfelds” darbības vides izvērtējums un pilnveidošanas iespējas. Tēmas aktualitāti nosaka tas, ka ar transporta pakalpojumiem nodarbojas samērā daudz uzņēmumi, kas savā starpā konkurē, samazinot izcenojumu un tādā veidā piesaistot sev jaunus klientus. Mūsdienās, lai pilnveidotu savu uzņēmumu ir jāizpēta ārējā vide un konkurenti, kas darbojas tajā pašā nozarē. Uzņēmumam ir jāatīstas un jāseko mūsdienu tendencēm. Kvalifikācijas darba mērķis: analizēt SIA “Reinfelds” darbības vidi un izvērtēt uzņēmuma turpmākas darbības pilnveidošanas iespējas. Uzdevumi kvalifikācijas darba mērķa sasniegšanai ir: 1. Veikt uzņēmuma ārējās vides un tās elementu teorētisko aspektu analīzi; 2. Raksturot SIA “Reinfelds” vispārējo darbību; 3. Veikt SIA “Reinfelds” darbības vides izvērtēšanu; 4. Apkopot secinājumus un izstrādāt priekšlikumus SIA ”Reinfelds” turpmākas darbības sekmēšanai. Pētnieciskās metodes: • teorijas analīze; • grafiskā metode; • SVID analīze; • M. Portera piecu spēku modelis. Darba struktūru veido: ievads, 3 nodaļas ar apakšnodaļām, secinājumi, priekšlikumi, izmantoto avotu saraksts. Pētījumā ir iekļautas 6 tabulas un 7 attēli. Darba kopējais apjoms ir 41 lappuses Galvenie rezultāti un secinājumi: iegūtie dati ļauj secināt, ka, lai pilnveidotu uzņēmumu vispirms ir jāizpēta tā darbības vide un pēc tam var veikt konkurētspējas izvērtēšanu.

Author of the qualification paper – Marta Darģe Topic of the qualification paper – Evaluation of SIA “Reinfelds” operational environment and possibilities of improvement. The timeliness of this topic is reflected in the fact, that quite a large number of competing companies operate in the field of transportation services and attract new customers by lowering prices of their services. Nowadays, to improve one’s business, one should perform research of external environment and competitors, who operate in the same sector. The company must consistently evolve and follow contemporary tendencies. Objective of the qualification paper: to analyze operational environment of SIA “Reinfelds” and evaluate operational improvement possibilities of the said company. Tasks for achieving the objective of this qualification paper: 1. To perform analysis of theoretical aspects of the said company’s external environment and its elements; 2. To characterize general operation of SIA “Reinfelds”; 3. To perform evaluation of SIA “Reinfelds” operational environment; 4. To summarize conclusions and develop suggestions for improvement of SIA ”Reinfelds” business operations. Research methods: •theoretical analysis; •graphical method; •SWOT analysis; •Porter's Five Forces model. Structure of the paper: introduction, 3 sections with subsections, conclusions, suggestions, index of sources. The research includes also 6 tables and 7 pictures. Total volume of the paper: 41 pages Main results and conclusions: using the obtained data, it is possible to conclude, that for achieving the objective of improving one’s business, the first step is research of operational environment, followed by evaluation of competitiveness.
Evaluation of SIA "Reinfelds" operational environment and possibilities of improvement.
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; Konkurence; Konkurētspēja; Ārējā vide; Transporta pakalpojumi