Transporta nozares attīstības perspektīvas Latvijā - Buiķis, Emīls (Latvijas Universitāte, 2012)
Šī bakalaura darba nosaukums ir “TRANSPORTA NOZARES ATTĪSTĪBAS PERSPEKTĪVAS LATVIJĀ”. Darba galvenais mērķis ir noskaidrot transporta nozares stāvokli Latvijā un tās nākotnes perspektīvas, par prioritāriem izvirzot jūras transportu un dzelzceļu. Izvirzītā pētījuma hipotēze ir - Latvijas transporta nozare turpinās attīstīties un kļūs vēl nozīmīgāka Latvijas ekonomikai pēc transporta infrastruktūras uzlabojumiem, tāpēc darba pētāmie objekti ir Latvijas transporta nozares pašreizējais stāvoklis un attīstība, galveno konkurentu analīze un nozares perspektīvas. Bakalaura darba aktualitāte ir kļuvusi nozīmīga, jo atsākoties ekonomiskajai izaugsmei palielinās transporta nozares izaugsme, kā arī nākotnē Latviju sagaida vairāki nozīmīgi projekti, kā, piemēram, Rail Baltica un Latvijas ostu infrastruktūras uzlabojumi. Darbs sastāv no trīs nodaļām. Darba apjoms ir sešdesmit septiņas lapaspuses un darba izveidē izmantoti 30. avoti. Atslēgvārdi: Starptautiskā ekonomika, Latvijas ostas, tranzīts, loģistika, valsts konkurētspēja, dzelzceļš, kravu pārvadājumi.

The title of this bachelors thesis is “LATVIAN TRANSPORT INDUSTRY PERSPECTIVES”. Main goal of this thesis is to size up the situation in Latvian transport industry and its future perspectives, setting maritime traffic and railroad as a priority of this work. The hypothesis of this bachelors thesis is – Latvian transport industry will continue to evolve and become even more important for the Latvian economy after transport infrastructure improvements, that's why the research objects of this thesis are current situation of Latvian transport industry, it's development, analysis of main competitors and the potential prospects of the industry. The topic of bachelor thesis has become important as resumption of economic growth will increase the growth of transport industry as well in near future, Latvia will complete several major projects like Rail Baltica and the development of Latvian port infrastructure. The thesis consists of three parts comprising sixty seven pages. Bibliography of the thesis contains 30 sources. Keywords: Global Economics, Ports of Latvia, transit, logistics, national competitiveness,railroads, shipping.
Latvian Transport Industry Development Perspectives
Keywords: Ekonomika