Galvenais varonis Dž.K.Roulingas romānu sērijā "Harijs Poters" - Kalsone, Ineta (Latvijas Universitāte, 2012)
Dotā bakalaura darba temats ir "Galvenais varonis Dž.K. Roulingas romānu sērijā "Harijs Poters". Pirmajā nodaļā es analizēju sērijas popularitāti, publicēšanas datus un apbalvojumus, ko saņēmusi Dž.K. Roulinga. Otrajā nodaļā tiek analizēti dažādi raksturojuma veidi. Sīkāk tiek pētīta galvenā varoņa un citu nozīmīgāko tēlu loma. Meklējuma literatūras elementi,kas dod pamatu galvenā varoņa izaugsmei, tika analizēti detalizēti. Trešajā nodaļā tiek analizēta galvenā varoņa izaugsme šajā romānu sērijā. Tiek pievērsta uzmanība Harija Potera izskatam, tiek pētīts Harijs kā meklētājs, vērtēta galvenā varoņa cīņa pret antivaroni,detalizēti analizēta Harija mijiedarbība ar citiem tēliem. Darbu noslēdz secinājumi. Atslēgas vārdi: Harijs Poters, galvenais varonis, analīze, raksturojums

The theme of the following bachelor theses is the development of the protagonist of J. K. Rowling's "Harry Potter". In the first chapter of the thesis I have analyzed the popularity of series, publishing data and the awards J. K. Rowling has received. In the second chapter the analysis of various aspects of characterization is provided. Such theoretical points as character types: static, flat, round and dynamic have been analyzed, the significance of minor and foil characters have been compared. Elements of quest providing the foundation of the protagonist's development have been analyzed thoroughly. In the third chapter the protagonist of series has been analyzed, as the basis using the series of "Harry Potter". In the third chapter the appearance of Harry Potter has been analyzed, as well as such aspects like Harry as a quester, Harry Potter in interaction with other characters and the fight of protagonist versus antagonist have been investigated. The summary of the research is provided in the conclusion. Key words: Harry Potter, protagonist, analysis, characterization
The Protagonist of J.K.Rowling's "Harry Potter"
Keywords: Valodniecība