Graudaugu ražības izmaiņas bioloģiskajā saimniecībā “Braslas” 2007.-2017.gadam - Caune, Solvita (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba “Graudaugu ražības izmaiņas bioloģiskajā saimniecībā “Braslas” 2007. – 2017. gadam” mērķis ir analizēt ražības izmaiņas bioloģiskajā saimniecībā 2007. – 2017. gadam un atrast meteoroloģisko saistību ar ražības mainību. Darbā tiek analizēti graudaugu ražības dati. Tiek meklētas sakarības kā meteoroloģiskie apstākļi un citi faktori ir ietekmējuši ražības līmeni. Darbā tik apskatīts katras labības – miežu, rudzu un auzu veģetācijas periods, ražības daudzums un to ietekmējošie faktori 10 gadu periodā.

The goal of the bachelor work titled „ Changes in cereal productivity in organic farming “Braslas” 2007 to 2017”. The aim is to analyse the changes in yield in the organic farm for 2007-2017 and to find a meteorological connectedness with productivity variation. The work analyses cereal yield data. Connectedness are sought as meteorological conditions and other factors have influenced the level of productivity. The work looks at the period of vegetation, the amount of yield and the factors influencing it for the period of 10 years for each cereal: barley, rye and oats.
Changes in cereal productivity in organic farming”Braslas” 2007 to 2017
Keywords: Ģeogrāfija; mieži; rudzi; auzas; klimats; meteoroloģiskie rādītāji