Uzņēmuma "Legartis" SIA finansiālās darbības pilnveidošana - Trifanovs, Nikolajs (Latvijas Universitāte, 2009)
Uzņēmuma, ekonomikas pamatu nosaka ražošanas attiecības, kas izpaužas naudas līdzekļu aprites veidā. Naudas līdzekļu apritē iesaistās uzņēmējdarbībā ieguldītie līdzekļi, kredītos, aizdevumos un no saražotās produkcijas vai sniegtā pakalpojuma realizēšanas saņemtie finanšu līdzekļi. Pietiekams finanšu līdzekļu daudzums ir viens no uzņēmuma veiksmīgas saimnieciskās darbības priekšnosacījumiem. Uzņēmuma finansiālā darbība ir nedalāmi saistīta ar materiāli tehnisko bāzi, produkcijas ražošanu vai pakalpojumu sniegšanu. Tāpēc uzņēmuma finansiālā darbība ir jāveido tā, lai nodrošinātu ražošanas un komerciālā cikla norisei nepieciešamos finanšu resursus. Ar dažādu lēmumu pieņemšanu finanšu jomā mūsdienu ekonomiskajos apstākļos ir saistīts ikviens uzņēmuma vadītājs un finanšu speciālists. Tas attiecas gan uz finanšu plānošanu, gan finanšu līdzekļu ekonomiju, gan uz finanšu darbības pilnveidošanu uzņēmumā. Finanšu līdzekļu daudzumu uzņēmumā regulē uzņēmuma vadītāju darbības, izstrādājot jaunas tehnoloģijas, pieņemot mārketinga speciālistus un ražošanas vadītājus, pieņemot lēmumus par noieta tirgu, nosakot ražotņu darbības programmas un stratēģijas. Nekorekta finanšu problēmu un iespēju novērtēšana var iznīcināt jebkuru labu uzņēmējdarbības ideju. Bet īpaši atbildīgi ir lēmumi, kurus pieņem finanšu speciālisti uzņēmumā. Ikvienā uzņēmumā strādā grāmatvedis, kas sistematizē grāmatvedības dokumentus pēc darījuma satura, veic saimnieciskās darbības analīzi, kontroli un nodrošina uzņēmuma vadību ar regulāru informāciju par finansiālo stāvokli uzņēmumā. Diplomdarba apjoms ir 65 lapas. Darbā ietilpst 19 tabulas, 7 attēli, 18 formulas, 2 pielikumi.

Enterprise, economy foundation is stipulated by production correlations, what shows up in a circulating of money means kind. The means inlaid in entrepreneurial activity involve in the turn of money means, in credits, in loans and from the made products or the realize of the given favour got financial means. The amount of financial means seizes there is one from pre-conditions of an enterprise successful economic action. The enterprise financial action are indivisible linked with material the technical purveyance, production of products or give of favours. Therefore the enterprise financial action is jāveido so that provide productions and motion of the commercial cycle the necessary financial resources. With a various decision in the area of finances of acceptances in each enterprise driver and financial specialist is the modern economic circumstances linked. It belongs both on the financial planning both economy of financial means and on a financial action in the enterprise of improvements. The amount of the Finanšu means in an enterprise regulates the actions of enterprise drivers, producing new technologies, accepting marketing specialists and production drivers, accepting decisions for sale market, stipulating the action of productions programs and strategies. An improper estimation of financial problems and possibilities can destroy any good entrepreneurial activity idea. But especially responsible there are decisions, which are accepted by financial specialists in an enterprise. An accountant works in each enterprise, what sistematize book-keeping documents after transaction maintenance, execute the analysis of the economic action, control and provides enterprise guidance with a regular information for the financial state in an enterprise. A diploma work volume is 65 sheets, 19 tables, 7 images, 18 formulas, 2 appendixes, contain at work.
"Legartis" LTD company financions activity inprovement
Keywords: Finanšu menedžments