Revidentu profesijas attīstība Latvijā - Grišāne, Jana (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darba mērķis ir apkopot un analizēt informāciju par revīzijas nozari un revidenta profesiju Latvijā, veikt salīdzinājumu ar Lietuvu un Igaunija, par iegūtajiem rezultātiem izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus revidentu profesijas veiksmīgai attīstības pilnveidošanai Latvijā. Darba teorētiskajā daļā tiek raksturota vispārēja informācija par revidenta profesiju, pamatuzdevumiem, kvalifikācijas pamatprasībām, kā arī tiek apkopoti vēsturiski fakti saistībā ar revidenta profesiju. Darba empīriskajā daļā tiek salīdzinātas augstākās mācību iestādes Baltijas valstīs, lielākās finanšu sabiedrības, kuras sniedz iespēju paaugstināt revidenta profesijas kvalifikāciju un četru lielāko audita kompāniju analīze, kā arī tiek veikts pētījums izstrādājot aptauju starp revīzijas profesijas pārstāvjiem, veikti secinājumi par iegūtajiem pētījuma rezultātiem un priekšlikumu izstrāde, lai veicinātu turpmāku pilnvērtīgu revīzijas profesijas attīstību Latvijā. Atslēgvārdi: Revidenta profesija, revidenta izglītība, revidents, revīzija, revidenta kvalifikācija, Lielais četrinieks

The aim of the master's thesis is to collect and analyze information on the audit industry and the profession of auditor in Latvia, to make comparisons with Lithuania and Estonia, to draw conclusions from data collected and to draw up a proposals for the successful development of the profession of auditors in Latvia . Theoretical part of the work describes the general information about the profession of auditor, the basic tasks the job entails, the basic qualification requirements, and also summarizes the historical facts related to the auditor's profession. The empirical part of the paper compares the higher education institutions in the Baltic States, the largest financial corporations that provide the opportunities to improve the qualifications of the auditor's profession and the analysis of the four largest audit companies, moreover, a study is conducted among representatives of the audit profession by means of a survey, conclusions are drawn about the results of the research and a set of proposals are made in order to promote further effective development of the audit profession in Latvia. Keywords: Auditor's profession, auditor's education, auditor, audit, auditor qualification, big four
Development of auditor profession in Latvia
Keywords: Ekonomika; Revidenta profesija; Revidenta izglītība; Revidents; Revīzija; Revidenta kvalifikācija