Ihsa Mahziba Preeksch Latweescheem, kahdâ Wihsê tohs buhs glahbt, kas Uhdenî noslihkuschi, jeb ahtrî nomirruschi [Īsa mācība priekš latviešiem, kādā vīzē tos būs glābt, kas ūdenī noslīkuši, jeb ātri nomiruši] - Hagemeister, Nikolaus Christopher; Hāgemeisters, Nīkolauss Kristofers (Julius Conrad Daniel Müller, 1790)
Padomi pirmās palīdzības sniegšanai slīkšanas, apsaldēšanās, saindēšanās un citos gadījumos. Teksts tulkots no vācu valodas. Oriģināls: "Kurze Anzeige fürs Volk, wie ertrunkene und andere verunglückte oder eilig sterbende Personen behandelt werden müssen, um sie ins Leben zurückzubringen". Tulkotājs: Karls Johans Grass. Fraktūras burti, virsraksti arī Švābahas rakstā, vecajā ortogrāfijā. Bibliogrāfiski aprakstīts: Seniespiedumi latviešu valodā, 1525-1855 / Nr. 497
Keywords: Research Subject Categories::MEDICINE; Neatliekamā medicīna; Medicīniskā literatūra; Padomi dzīvības glābšanā; Seniespiedumi - 18. gs.